+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sáringer-Kenyeres Marcell nyerte az időközi választást
2020. február 10. hétfő 17:01 - Keszthely
Sáringer-Kenyeres Marcell nyerte az időközi választást
Sáringer-Kenyeres Marcell nyerte a 6. sz. választókerületben tartott időközi voksolást. A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje 332 voksot kapott vasárnap, ez a szavazatok 56.08%-a. Molnár Tibor, a KÉVE jelöltje 260 voksot, így a leadott szavazatok 43,92%-át mondhatja a magáénak. A két szavazókörben mintegy 597 fő adta le a voksát, ez a szavazásra jogosult személyek 33,19%-a.

Folyamatosan érkeztek a választók az Egry iskolában lévő 13-as szavazókörbe. A 6-os számú választókerületben a tavaly októberi önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki, ezért időközi választást kellett kiírni a városrészben. A választókerületben 1799 szavazásra jogosult állampolgár van, közülük valamivel több mint 33% adta le a voksát vasárnap.

„Azért tartottam nagyon fontosnak, mert úgy gondolom, hogy olyan embernek kell ismételten bekerülni a képviselőtestületbe, aki Keszthely városáért tesz és a jövőjét fontosnak tartja, ugyanúgy, ahogy én is.” - mondta egy szavazó, Toplak Anikó.

A 6-os számú választókerületben két szavazókörben voksolhattak az állampolgárok. Az Egry iskolában vasárnap délelőtt 11 óráig a résztvevők aránya nem érte el a 10%-ot, a Zöldmező utcai iskolában felállított 12-es szavazókörben pedig valamivel több mint 10% feletti volt a részvételi arány délig. A szavazókörök a megszokottak szerint reggel 6 órától várták a voksolókat, a szavazatokat pedig 19 óráig lehetett leadni.

„Reggel 6 órakor nyitottuk ki a szavazóhelyiséget, 825 főt várunk a mai napra. Eddig 90 fő jelent meg körülbelül. Ebben a térségben a szavazók mindig nagyon lelkesek és szívesen jönnek, úgyhogy reméljük, hogy még a mai nap folyamán is fognak érkezni. Folyamatosan egyre többen jönnek, ők is érzik, hogy szükség van a véleményükre, mert kikérik a véleményüket, és folyamatosan jönnek.” - tájékoztatott Hajasné Léránt Zsófia, a 12-es szavazókör Szavazatszámláló Bizottságának elnöke.

A voksokat a szavazókörök zárása után kezdték számolni a bizottságok tagjai, a végeredmény már 8 óra után nem sokkal megszületett. Ennek értelmében a Fidesz-KDNP jelöltje, Sáringer-Kenyeres Marcell a szavazatok mintegy 56%-át szerezte meg, Molnár Tibor, a KÉVE indulója pedig közel 44%-ot kapott. Dr. Gábor Hajnalka, a Helyi Választási Iroda elnöke elmondta, a voksolás rendben zajlott, a szavazókörökben rendkívüli esemény nem történt.           

„A szavazóhelyiségek bezárását követően beérkeztek hozzánk a Szavazatszámláló Bizottságok elnökei és a jegyzőkönyvvezetők. Áttekintettük az iratanyagokat, átvettük, a Nemzeti Választási Iroda elektronikus rendszerében rögzítettük az eredményeket. Ezt követően ülésezett a Helyi Választási Bizottság olyan fél 9 magasságában, és ők hozták meg a végleges döntést a választókerület eredményére vonatkozóan.” - emelte ki Dr. Gábor Hajnalka.

A Helyi Választási Iroda vezetője hozzátette, amennyiben a napokban nem érkezik jogorvoslati kérelem, az eredmény szerdán délután 16 órakor emelkedik jogerőre, ezt követően kezdheti meg az érdemi munkát a városrész újonnan megválasztott képviselője.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus