+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnap ismét szavaz a 6. egyéni választókörzet
2020. február 6. csütörtök 16:15 - Keszthely
Vasárnap ismét szavaz a 6. egyéni választókörzet
Most vasárnap lesz az időközi helyi önkormányzati választás Keszthelyen a 6. választókerületben. A szavazás megismétlésére azért van szükség, mivel októberben szavazategyenlőség alakult ki a körzetben. A vasárnapi voksoláson két jelöltre lehet leadni az voksokat. A választás 1864 lakost érint.

A korábbiakhoz hasonlóan most vasárnap is két szavazókörben adhatják le a voksokat a választópolgárok. 846-an a Zöldmező Utcai Általános Iskolában, 1018-an pedig az Egry József Általános Iskolában kialakított szavazóhelyiségekben x-elhetnek. A szavazólapokon két név fog szerepelni.

Dr. Gábor Hajnalka, a Helyi Választási Iroda elnöke elmondta, az érvényes szavazáshoz a név mellett lévő körben két egymást metsző vonalnak, vagy x-nek vagy pedig keresztnek kell szerepelnie. A szavazáshoz az értesítőt nem kell magukkal vinni a választópolgároknak, azonban a lakcímkártyára és az érvényes személyazonosító okmányra mindenképpen szükség lesz.

„Nagyon fontos, hogyha személyi igazolványa esetleg valakinek le van járva, attól nem kell megijedni, hiszen egy érvényes útlevéllel és lakcímkártyával, vagy egy érvényes kártyaformájú jogosítvánnyal és lakcímkártyával szintén, sőt ideiglenes személyi igazolvánnyal, ideiglenes útlevéllel is lehet szavazni. És akinek még az a régi könyv alakú személyi igazolványa van határozatlan időtartamra érvényességgel, azzal is fognak tudni szavazni.”

A Helyi Választási Iroda elnöke felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi információk szerint a kormányablakok nem tartanak nyitva a hétvégén, így a szükséges okmányok érvényességét mindenki időben ellenőrizze. Az elnök azt is kiemelte, átjelentkezésre ezúttal nincsen lehetőség. Azok azonban, akik szeretnék leadni szavazatukat, de nem tudnak eljutni a szavazóhelyiségekhez, számukra mozgóurnás lehetőséget biztosítanak. 

„Péntek délutánig lehet továbbra is személyesen, illetőleg ügyfélkapunk keresztül. Sőt még vasárnap is, tehát a szavazatszámláló bizottságnál egészen 12 óráig. Az a kérésünk, hogy amikor kitöltik a nyomtatványokat, akkor pontosan legyen ott a név, cím, telefonos elérhetőség, hogy a kollégák azért el tudják érni azt, aki kérte a mozgóurnát. Illetőleg, hogyha úgy van lehetőség, akkor vagy személyesen kitöltik ezt a dokumentumot és beküldik vagy meghatalmazott útján juttatják el a szavazatszámláló bizottság elnökéhez.” - tette hozztá az elnök.

A szavazóhelyiségek vasárnap reggel 6 órakor nyitnak, voksolni egészen 19 óráig lehet mind a két szavazókörben.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó