+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nők a Balatonért, már 25 éve...
2020. február 5. szerda 12:46 - Keszthely
Nők a Balatonért, már 25 éve...
1995-ben alakult meg a Nők a Balatonért Egyesület. A 25 éves fennállását ünneplő civil szervezet célja ma is az, hogy női szemmel kísérjék figyelemmel a Balaton vízminőségét, környezetét, kulturális örökségét. Az egyesület ma 20 csoporttal működik, a Keszthely és Vidéke Csoport szintén jubilál, 20 éve működnek.

Víz napi Balcsi partit szerveznek, társasjátékot és könyveket adnak ki, emléktáblát állítanak és megemlékeznek a jeles balatoni nőkről – csak néhány a Nők a Balatonért Egyesület széleskörű tevékenységéből. A civil szervezet 25 éve alakult meg.

„1995. január 22-én, Alsóörsön alakult meg a Nők a Balatonért Egyesület, annak kapcsán, hogy akkor összejöttek ott a balatoni polgármesterek, mert gond volt a Balatonnal és  a Balatonfüredi polgármester felesége, Simonné Zákonyi Tünde úgy döntött, hogy mi nők üljünk össze és mi is próbáljunk valamit tenni a Balatonért” - mondja Vetőné Zeke Erzsébet, a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője. 

A Keszthely és Vidéke Csoport 20 éve alakult meg. A Balaton-parton található padoknak a felállítása volt az első akciójuk 2001-ben. A csoportvezető azt mondja, elsősorban a kulturális emlékekre fordítják a tevékenységüket. A szépségkirálynő Simon Böskének, Dukai Takács Judit költőnőnek és Festetics Júliának is állítottak emléktáblát. Ahol tudnak, segítenek, 2017-ben újraindították a balatoni szökőkutat és részt vesznek a város kulturális életében.  A keszthelyi és a Balatont körbeölelő többi csoport is úgy látja, hogy az elkövetkező 25 évre is lesz feladata a Nők a Balatonért Egyesületnek.

„Mindenki látja, hogy nagyon veszélyesen körbeépül a Balaton nem éppen idevaló apartman házakkal. Nagyon kiemelten kell foglalkozni azzal, hogy különböző elektromos sporteszközök száguldoznak itt a fürdőzők között. Ezt is valami módon szabályozni kell. Itt van az ipari, vagy szolgálati kikötő helyzete, amit Balatongyörök és Vonyarcvashegy között szeretnék elhelyezni” - fogalmazott Vetőné Zeke Erzsébet. 

A keszthelyi csoport mintegy 20 aktív tagból áll. Szívesen látják a fiatal hölgyeket is, hogy minél többen figyelemmel kísérhessék és óvhassák a Balatont.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó