+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megmutatta arcát a tavasz
2020. február 3. hétfő 19:07 - Keszthely
Megmutatta arcát a tavasz
Igazi tavaszi időjárással, 15-17 fokkal indult a a február. Az ilyenkor szokatlan jó időben sokan töltöttek pár órát a szabadban. A Balaton-part is benépesült a kellemes, télhez szokatlan időben.

Február első napján szokatlanul sokan sétáltak a Balaton-parton. Ki kisgyermekkel, vagy párjával. Ki pedig kutyát sétáltatott. Az embereket kicsalta az ilyenkor szokatlan jó idő.  Még Liza az embereket nagyon kedvelő hattyú is napozott a sétányon. A déli,kora délutáni órákban már 16 fokot mértek , a nagykabátokat el lehetett hagyni, vagy egyszerűen kigombolni. A padokon ülve élvezte a jó időt a zalaegerszegi házaspár is.

"Én nem nagyon szeretem a telet, s ez nekem pont megfelel. Szeretném ha még sokáig így maradna, legalább március végéig."- mondta Pálfi Sándorné.

A Pálfi házaspár a korai meleg ártalmáról is beszélt.Pálfi Sándor a következőket mondta:" Nagyon örülök ennek a gyönyörű szép időnek, bár sok kárt okoz ez, hogy nincs hó meg nincs hideg,nagyon hideg. Sok lesz a rovar, de majd túléljük talán valahogy."

Bár a mólón érezhető volt a szél. Az nem riasztott el senki az alapos sétától. Meleg volt, nem volt mínusz. A ködöt pedig a szél kisöpörte. Mintha elköszönt volna a tél február 1-n. Akinek naponta kell több időt a hidegben tölteni,mert a kutyát sétáltatni kell, az különösen örült a felvillanó tavasznak.

"Minden áldott nap jövünk sétálni ha olyan idő van. Kellemes idő van kihasználjuk ezt  a kellemes, szép meleget. Jó napot, friss levegőt. Ajándék minden nap  ez nekünk most. Ha majd jön a rossz,akkor újra a szobában maradunk."- mondta el Kollár Éva.

Bár  vasárnap már csak délelőtt volt verőfényes napsütés, de az előrejelzések szerint egy darabig nem kell télikabátba bújni. A hideg tél visszajövetelére a hét közepéig nem kell számítani. Addig a hőmérséklet is csak 1-2 fokot csökken  eső, erősebb szél sazonban várható a nyugati ország részben.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó