+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Díjazták a legjobbakat
2020. január 31. péntek 17:10 - Keszthely
Díjazták a legjobbakat
Keszthely kiemelkedő sportembereit ismerték el tegnap este a Sportgálán. Idén 10 kategóriában díjazták a város legjobbjait. A gálán Major Veronika eddig elért eredményét külön is hangsúlyozták. Az eseményen elhangzott, a sport kiemelkedően fontos az emberek életében, a díjazottak pedig példaképül szolgálhatnak akár az utánpótlásnak, akár a senior versenyzőknek is.

A sportgálát Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke nyitotta meg. Köszöntőjében hangsúlyozta, bár különböző sportágakat képviselnek a jelenlévők, mindannyian elkötelezettek Keszthely és a sport ügye iránt.

„Sokszínűségünk ellenére összetartozunk, egységet alkotunk és ennek így is kell maradnia. Soha nem a másikon való elvtelen átgázolással vezet előre a saját sikerünk útja, hanem az összekovácsolt, egységbe forrt érdekérvényesítéssel, a közösségi értékteremtéssel. közös erővel, közös akarattal.” - mondta el a bizottsági elnök.

Az eseményen Nagy Bálint polgármester kiemelte, a jelenlévők sportolók azok, akik nagyban hozzájárulnak a térség népszerűsítéséhez eredményeik által, így példaképül szolgálva sokak számára.

„Polgármesterként is nagyon fontosnak tartom a sportot. Nem csak azért, mert nyilván ebben a körben nem kell elmondanom, hogy milyen jótékony tulajdonságai vannak akár fizikailag, akár lelkileg, hanem városi szempontból azt mondom, hogy az egyik legfontosabb tulajdonsága az a közösségépítés, az értékek felmutatása és a példamutatás.”

A polgármester beszédét követően egy jelképes kulcsot adott át  Major Veronika számára. Mint elhangzott, a testület zárt ülésen döntött arról, hogy egy kétszobás felújított lakást ajánl fel a sportolónak, támogatva őt ezzel is az olimpiára való felkészülésben. A sportlövész meghatottan mondott köszönetet. 

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete „Keszthely Város Sportjáért” posztumusz címet adományozott Horváth Lajos, a Spartacus egykori sakkozója részére, melyet özvegye vett át.

„Keszthely Város Legjobb Edzője” címmel tüntették ki Keczeli Zoltánt, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub szakmai vezetőjét.

„Keszthely Város Legjobb Felnőtt Női Sportolója” címet adományoztak Major Veronikának, a BEFAG Erdész Lövészklub Golden Target Awards díjas olimpiai kvótás sportlövészének.

Csala Tamásnak, a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület edzőjének ítélték oda a „Keszthely Város Legjobb Utánpótlás Edzője” kitüntetést.

Ebben az évben a „Keszthely Város Legjobb Testnevelő Tanára” címet Pál András Antalnak, a Csány-Szendrey Általános Iskola pedagógusának adományozták.

„Keszthely Város Legjobb Fiú Ifjúsági Sportolója” kitüntetésben részesült Csahóczi Csanád, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület versenyzője.

A Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai Válogatott és a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület tagja, Hetyei Nóra gazdagodott a „Keszthely Város Legjobb Leány Ifjúsági Sportolója” címmel.

„Keszthely Város Jó Tanuló, Jó Sportoló” címet megosztva Tóth Luca, a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület és a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai Válogatott tagja, valamint a Vajda Gimnázium tanulója, Tóth Attila, a Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet tagja, a Magyar Vitorlás Szövetség Válogatottja kapta.

„Keszthely Város Legjobb Csapatának” a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesületet választották, a díjat Szántó Kata egyesületi elnök vette át.

A gálaműsor zárásaként Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott pohárköszöntőt. Hangsúlyozta, a keszthelyi sportolók támogatása nagyon fontos.

„Nagyon sok fajta támogatás van. Ugye az önkormányzat is igyekszik és természetesen igyekszünk a TAO-val vagy pedig a szponzorokat is időnként szerezni, ebben mi is együtt dolgozunk a város vezetésével.”

A gála díszítésében a Giro d’Italia rendezvényhez kapcsolódóan a rózsaszín dominált. A sportolók a verseny tiszteletére megálmodott süteményt is megkóstolhatták, melyet egy hévízi cukrászda készített.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó