+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Fodor testvérpárnak gyűjtöttek
2020. január 28. kedd 16:20 - Keszthely
A Fodor testvérpárnak gyűjtöttek
Egy gyenesdiási testvérpár számára rendeztek jótékonysági teremlabdarúgó kupát Keszthelyen. A két fiú 10 évvel ezelőtt veszítette el édesanyját, tavaly pedig édesapját. Azóta beteg nagymamájukkal élnek, ezért esett rájuk a szervezők választása, hogy a teljes bevételt nekik ajánlják fel. A kupára 13 csapat jelentkezett Zala megyéből.

Reggel 8 órától estig folyamatosan zajlottak a mérkőzések a Csány-Szendrey Általános Iskola tornacsarnokában. A csapatok tagjai mindannyian Fodor Mátyás és Fodor Bence megsegítéséért játszottak. A testvérpár tavaly lett árva, jelenleg beteg nagymamájukkal élnek együtt, így hálásan köszönték a segítséget a sportolóknak.

„Ugye apukánk, anyukánk nincsen és előtte is ugye sokat segítettek, de most a szervező ugye apukánk jó barátja volt és most ez nagyon sokat segít nekünk mind pénzügyileg, mind ugye hát azért barátok vagyunk, úgyhogy nagyon jólesik ez, hogy így segítenek nekünk.” - mondta el Fodor Bence.

A szervezők már többször rendeztek hasonló eseményeket. Azok sikerén felbuzdulva gondolták, hogy így próbálnak segíteni a gyerekeken. Elsősorban felnőtt férfi csapatoknak hirdették meg a versenyt, de a Fodor testvérek osztálytársai is szerettek volna hozzájárulni a gyűjtéshez, így egy-egy összeállítással ők is részt vettek a tornán.

„13 csapat érkezett. Szerencsés számnak nevezhetjük. A környék belől Sármellék, Alsópáhok, Hévíz és Keszthely környékéről javarészt.” - osztotta meg Szabó Zoltán főszervező

A nevezési díjon felül adományokkal, tombola- és sütemény vásárlásával is lehetett segíteni a gyerekeknek. Az esemény fővédnöke szerint elismerésre méltó, hogy civilek önzetlenül szerveznek hasonló rendezvényeket a városban. A gyűjtés sikeréhez az önkormányzat is hozzájárult.

„Keszthely városa több mint 100.000 forinttal tudta támogatni a kezdeményezést, még pedig úgy, hogy a tornának a költségeit, a terembérletet elengedi. Így a tornának van létjogosultsága, tehát a befolyó nevezési díjakból nem a költségeket számolják el, hanem ezt a gyerekek javára tudják fordítani.” - ismertette az esemény fővédnöke, Nemes Klára.

A torna végén összesítették az adományokat. Összesen 224.000 forinttal tudták a résztvevők támogatni a Fodor testvérpárt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó