+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A világ második legnagyobb kerékpárversenye halad át Hévízen
2020. január 23. csütörtök 19:19 - Hévíz
A világ második legnagyobb kerékpárversenye halad át Hévízen
Emlékkövet avattak és célvonalat jelöltek ki a Giro d’Italia hévízi szakaszhajrája tiszteletére szerdán délelőtt a fürdővárosban. Az eseményen elhangzott, a verseny kiemelt jelentőséggel bír hazánk életében, hiszen amellett, hogy turisztikai szempontból fontos, a kerékpáros közlekedés és sport ügyét is fellendítheti.

Rózsaszín szalaggal jelölték fel a Giro d’Italia hévízi szakaszhajrájának célvonalát. A világ második legnagyobb kerékpárversenye május 11-én halad át Hévízen, ahol egyben egy gyorsasági részhajrát is láthatnak az érdeklődők. A verseny tiszteletére egy emlékkövet is felavattak a célvonalnál, amellyel a fürdőváros kiemelkedő sporteseménye előtt tisztelegnek. Az ünnepségen Révész Máriusz kiemelte, az esemény a turizmus és a kerékpársport szempontjából is fontos.

„Mindenképpen szeretnénk, hogyha ebből turisztikailag tudnánk profitálni, és ezért egy olyan útvonalat állítottunk össze, ami – abban bízunk, hogy kedvet hoz a tévénézők millióinak a világban, hogy ezt az országot, ahol ilyen gyönyörű tájak vannak, ezt megnézzék. Szeretnénk kihasználni a Giro-t arra is, hogy ha már Magyarország figyelmét a kerékpárra irányítja, akkor a kerékpározás is kapjon egy nagyobb lendületet. Ebbe beleértjük a városi kerékpározást, a kerékpár túrázást, de még a közlekedési kultúránkat is.” - tájékoztatott a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos.

Az avatást követő sajtótájékoztatón a kormánybiztos hozzátette, a versenyt 195 országban mintegy 810 millió néző követi figyelemmel. Kiemelte, ebből hazánk nagyon sokat profitálhat, hiszen a három nap alatt Nyugat-Magyarország változatos tájaival is megismerkedhetnek a nézők.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere elmondta, a szakaszhajrá olyan kiugrási lehetőség a turizmus számára, amellyel megfelelő módon lehet és kell élni. Hozzátette, a fürdővárosban is egyre többen keresik az aktív kikapcsolódási lehetőségeket.

„Ebben óriási lehetőségek vannak. Magyarország és Hévíz számára marketing lehetőségek vannak, új célpiacoknak tudjuk magunkat megmutatni. Másodsorban pedig azt gondolom, hogy a kerékpáros kultúrára, a kerékpáros turizmusra, az aktív turizmusra tudunk fókuszálni. Ez egy jó kiindulási pont lehet ezeknek a megvalósításában. Ebben mi, Hévíz tényleg nagyon komolyan gondolkodunk, hiszen Hévíznek a víziói között természetesen ott van a turisztika azon szegmense is, ami az aktív turizmusról szól.” - tette hozzá Hévíz polgármestere.

A Nemzeti Sportügynökség által szervezett eseményen elhangzott, január 30-án az összes résztvevő település tiszteleg a világverseny előtt. A rajt előtti 100. napon ugyanis rózsaszínbe öltöznek azok a városok és falvak, amelyeken áthaladnak a sportolók.Hévízen a szakaszhajrára készülve egy süteményt is alkottak, amely Segreto di Giro névre hallgat. Az édesség a világverseny tiszteletére rózsaszín bevonatot kapott.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó