+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hévíz lehet Európa legnépszerűbb turistacélpontja
2020. január 15. szerda 17:25 - Hévíz
Hévíz lehet Európa legnépszerűbb turistacélpontja
Hévíz lehet Európa legvonzóbb turisztikai paradicsoma az idén. A több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat szakmai bizottsága beválogatta a várost a European Best Destinantion 2020 versenyben induló 20 település közé. Hévízre január 15-e és február 5-e között lehet szavazni, a link a település honlapján is megtalálható.

Hévíz több mint egy millió vendéget vonzott 2019-ben is. Az egyedülálló gyógy- és termáltó nem csak itthon, hanem  Európában is kiemelkedő hírnévnek és népszerűségnek örvend. A vendégek számára azonban nem csak a tó, hanem a hozzá kapcsolódó wellness és gyógyászati szolgáltatások is vonzerőt jelentenek.             

Hévíz idén, mint az egyik legdinamikusabban fejlődő európai város, versenybe száll a „European Best Destination 2020” címért. Erről sajtótájékoztató keretein belül számolt be Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Fejes Edina a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője. A rendezvényen elhangzott, már az is nagy megtiszteltetés a település számára, hogy a szakmai bizottság beválogatta Európa 20 legfelkapottabb turisztikai paradicsoma közé.

„Olyanok vannak benne, mint Párizs, Fiume és még sorolhatnám a különböző településeket, tehát ez már egy óriási nagy megtiszteltetés és mellette ez egy óriási lehetőség is Hévíz számára. Azt érzékeljük, hogy nem a versenyen van a hangsúly, hogy gyakorlatilag most a 20-ból ki éppen hányadik lesz, hanem ez mögé egy olyan marketingkampány és tevékenység jön be mellé vagy mögé, amivel ezeket a településeket szeretnék bemutatni, hiszen ennek a biztosságnak ez is a célja." - tájékoztatott Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

A több mint 300 turisztikai szervezet és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat által indított versenyt 9 éve szervezik. Tavaly Budapest lett a szavazás győztese. Hévíz vezetése bízik abban, hogy az idén hazánk duplázhat és ismét magyar város lehet Európa legvonzóbb turisztikai célpontja. Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője kiemelte, Hévíz erőssége a nyugalom, az intimitás és a harmónia. Mindemellett azonban számos olyan dolog van a városban, amely kivívta a szakma elismerését.

„Európa legnagyobb termáltava, amelyben fürdeni is lehet és ez az egyik legnagyobb vonzerő a városban. Azon kívül köszönheti ezt annak a hihetetlenül dinamikus fejlődésnek, amivel az utóbbi időben a város fejlődik. Ez jelenti a szállodák építését, a városközpont fejlesztését, tehát mindaz, ami vonzóvá tehet egy turisztikai célpontot. A jó éttermek, a kiváló szállodák, a különböző wellness szolgáltatástok.” - emelte ki a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője.

A 20 legvonzóbb települést egy szakmai bizottság választotta ki. Azt azonban, hogy 2020-ban ki nyerheti el a European Best Destination díjat, már a közönség fogja eldönteni. A településekre, így Hévízre is január 15-től február 5-ig lehet szavazni. A verseny hivatalos oldala Hévíz város honlapján keresztül is elérhető, itt a szavazás linkjét is megtalálhatják az érdeklődők.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus