+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Balaton Fejlesztési Tanáccsal is együttműködik a 150 éves Magyar Tűzoltószövetség
2020. január 15. szerda 14:22 - Tab
A Balaton Fejlesztési Tanáccsal is együttműködik a 150 éves Magyar Tűzoltószövetség
Tovább erősödhet a Balaton térségének biztonsága a Balaton Fejlesztési Tanács és az idén 150 éves Magyar Tűzoltó Szövetség együttműködése folytán - erről tájékoztatták a szervezetek a sajtó munkatársait a Somogy megyei Tabon. Az eseményen arról is beszámoltak, hogy önkéntes tűzoltók is védik a Balatont, akik rengeteg munkát nyújtanak a tűzvédelem során. A szervezetek olyan szakmai anyagot állítottak számukra össze, mely a tűzoltó beavatkozás környezetvédelmi hatásait és egészségügyi információkat is tartalmaz.

Ezek a felvételek még tavaly márciusban készültek egy tarlótűznél. Csak ehhez az esethez öt hivatásos és két önkéntes tűzoltóegység érkezett, hogy megfékezzék a lángokat. A Magyar Tűzoltó Szövetség adatai szerint hazánkban tavaly mintegy 80.000 esetben kellett kivonulniuk, melyből 18.000 – nél az önkéntes kollégák nyújtottak segítséget.

Az idén 150 éves szervezet munkájáról átfogó történeti áttekintést adó kiadványok is megjelentek már, melyek az 1870-es évektől napjainkig számolnak be a szövetség munkásságáról.

Az MTSZ munkája során számos szervezettel működik együtt, többek között a Balaton Fejlesztési Tanáccsal is - erről sajtóbeszélgetésen számoltak be a Somogy megyei Tabon. Dobson Tibor a Magyar Tűzoltószövetség elnöke elmondta, a közös munka alapja a Balaton térségének védelme. A Tanács támogatásával és iránymutatásával az önkéntes tűzoltókat tudják támogatni.

„Az a legfontosabb része együttműködésünknek, hogy a BFT jóvoltából az önkéntes tűzoltók tudnak képzésben tapasztalatot szerezni, tudást szerezni mind az elsősegélynyújtás területén mind pedig egyéb más szakmai fontos kérdésekben.”

A Balaton Fejlesztési Tanács Közbiztonsági Testületének elnöke az eseményen ismertette, céljuk továbbra is az, hogy a Balaton Európa legbiztonságosabb tava legyen, mely nem csak a vizet, hanem a környezetében lévő települések védelmét is érinti. Ehhez elengedhetetlen tartják a tűzoltóságok támogatását. A jövőben többféle fejlesztési programmal is készülnek.

„Van egy vízbiztonsági program, amely hát természetesen a Balatonon nyaralók vagy sportolók, ideérkezőknek a biztonságát szolgálja. És van egy másik, ez pedig a szárazföldi, amiben a közlekedésbiztonság, a bűnmegelőzés mellett a katasztrófavédelem, katasztrófavédelmi jellegű problémák feltárása, ha lehet akkor prevenciós megoldása és amikor szükséges, akkor pedig operatív elhárítás.” - mondta el Jamrik Péter elnök.

Az együttműködésnek köszönhetően az elméletorientált fejlesztésen túl az eszközállomány gyarapítását is tervezik a jövőben. Zala megyében 4 hivatásos tűzoltóparancsnokság, 3 katasztrófavédelmi örs  és közel 40 önkéntes tűzoltóság működik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A szabadtéri misén a születésnapját ünneplő veszprémi érsekért is imádkoztak.
 
Több vendéglátóhely sem akar különbséget tenni, egyelőre csak a teraszokon várják a vendégeket.
 
A Bringatanyánál szervizoszlop várja a bringázókat, az átadón BikeSafe akciót is tartottak.
 
Ásatásokon vesznek részt a múzeumbarátok és számos fémkeresős is segíti a szakmai munkát.
 
A nemzetközi kerékpáros verseny második szakasza Balatonfüredtől Nagykanizsáig tartott.
 
Az önkormányzat első ízben hirdette mega versenyt, nevezni május 31-ig lehet.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár