+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagy Bálint: a keszthelyiekre támaszkodó erős várost tervezünk
2020. január 10. péntek 15:17 - Keszthely
Nagy Bálint: a keszthelyiekre támaszkodó erős várost tervezünk
A közösségépítés, a környezetvédelem és a turizmus fellendítése lesznek a következő évek legfontosabb feladatai – mondta el Nagy Bálint polgármester az Újévköszöntő fogadáson. A mai eseményen elhangzott, a térséggel összefogva tervezik megvalósítani a kitűzött célokat.

Nagy Bálint polgármester beszédében köszönetet mondott a város lakosságának, hogy magas részvételi számmal vettek részt a tavaly októberi választásokon, valamint azért is, hogy bizalmukkal megtisztelték őt a keszthelyi polgárok. Hangsúlyozta, a képviselőtestülettel több célt is kitűztek már maguk elé, melyeket folyamatosan szeretnének megvalósítani.

„Az idei év legfontosabb feladata, hogy megtervezzük egy szilárd alapokon nyugvó, a keszthelyi emberekre támaszkodó erős város alapjait, amire a következő évtizedekben maradandót tudunk majd építeni. Szakítani kell a berögzült, csak rutinszerűen végrehajtott feladatokkal, helyette életképes, lendületes, a város fejlődését biztosító terveket kell, hogy alkossunk.” - mondta el a polgármester.

A polgármester továbbá kiemelte, az egyik legégetőbb feladat az önkormányzati rendszer teljes felülvizsgálata, valamint a hatékonyság értelmében történő strukturális átalakítás lesz. A következő hetekben kívánnak megvalósítani egy stabil, előremutató költségvetést. Nagy Bálint úgy fogalmazott, ezt nem lesz könnyű véghezvinniük, de összefogással minden akadályt le tudnak győzni. A tervek között szerepel a város gazdasági fellendítése is. Kiemelten beszélt Hévíz, Zalaegerszeg, a Hévíz-Balaton Airport és a térségi vállalkozókkal kapcsolatos együttműködésekről, munkahelyteremtésekről. Nagy Bálint hozzátette, szükség van a turisztikai fejlesztésekre is. A polgármester arról is tájékoztatott, hogy képviselőtársaival a közösségépítésre is hangsúlyt fektetnek, így több olyan programot szeretnének megvalósítani, melyek ezt segítik elő.

„Nagyban számítok a fiatalok részvételére a közéletben. Ehhez az egyetemmel való szorosabb együttműködéssel, valamint az ifjúsági kerekasztal létrehozásával szeretnénk az idei évben jó alapot biztosítani. Emellett a fiatalok , a fiatal családok megbecsülését és támogatását célzó programokkal is készülünk már az idei évtől is. A városfejlesztés mellett a környezetvédelem és a fenntarthatóság szintén kiemelt helyen fog szerepelni feladatink elvégzése során, mely területnek külön felelőse is lesz.” - tette hozzá Nagy Bálint.

A fogadáson Zalaegerszeg polgármestere, Balaicz Zoltán mondott pohárköszöntőt. A megyeszékhely első embere üdvözölte a térségi együttműködési terveket. Kiemelte, a siker csak akkor érhető el, ha mindenki, aki kötődik egy térséghez, együtt küzd az adott célért.

„Én abban hiszek, hogy valóban a megyén belül a megyeszékhelynek, a nagyobb városoknak, de a kisebb falvaknak is van értelme az együttműködésnek, hiszen akár Keszthely adottságait nézzük, a turizmus kapcsán, akár Zalaegerszeget a gazdasági adottságok kapcsán, ezek mind-mind olyan kihasználható lehetőségek, hogyha összetesszük őket, akkor ez által mindannyian és elsősorban Zala megye fog gazdagodni.” - ismertette a polgármester.

A beszédeket követően a Keszthelyi Jazzműhely szórakoztatta a közönséget. A megjelentek koccintással üdvözölték az új évet.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó