+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Partnereket köszöntöttek Hévízen
2020. január 9. csütörtök 19:09 - Hévíz
Partnereket köszöntöttek Hévízen
Nagy tervekkel indult a 2019. év Hévízen. De nagy tervekkel indult a 2020-as év is - hangzott el Hévíz város polgármesterének új évi fogadásán. A hagyományos rendezvényen Papp Gábor elmondta nem csak a fejlesztések, beruházások terén hanem a turizmusban is jó eredményeket tudhat maga mögött a fürdőváros.

Papp Gábor  Hévíz város polgármestere egy régi székely új évi versből idézve kívánt sikeres 2020-as esztendőt  az új évi fogadás résztvevőinek. Azt követően értékelte a város 2019-es évét. Kiemelve,hogy mint mindannyian Hévízen is mindig vegyes érzelemmel,kíváncsisággal lépnek át az új éve. Vajon mit hoz számukra. mit tettek az előző évben, tudtak-e volna többet tenni és elégedettek-e azzal amit mögöttük hagytak.

"Egy régi álom azt gondolom,hogy a Széchenyi utcának a rendbetétele volt,ez mind összeg szerűen, mind munkában egy hosszadalmas,fáradtságos, -de ahogy itt a beszédben is elmondtam - egy olyan feladatot tudtunk végrehajtani ami azt gondolom,hogy megérte és egy olyan fő utcát tudtunk kialakítani ami mind Magyarországon, de európai szinten is megállja  a helyét, E mellett még számos projektet valósítottunk meg szociális területen,sport területen,a nagy parkoló átépítése és hát folyamatban vagyunk mondhatom azt, hiszen a 2020-as évünk is arról szól,hogy számos helyen megújul a város."- mondta Hévíz polgármestere.

Papp Gábor beszélt az idei tervekről, kiemelve,hogy hosszú egyeztetés után a régi buszpályaudvar végre ki tudják vinni a tófürdő közelségéből és egy új építése kezdődhet meg pályázati forrásból. A tó körül új sétány rendszer valósulhat meg . Új sportcsarnok megépítése kezdődik el ,számos utca újulhat meg és remélhetőleg  Hévíz Balaton Airport  fejlesztése is elindulhat amihez a kormány 20 millió eurós támogatást nyújtott.

Az új évi fogadást  két hévízi fiatal, Töreky Tilda és Szatmáry Zsolt zenei összeállítása színesítette. A műsort követően mondott pohárköszöntőt Nagy Bálint. Keszthely polgármester gondolataiban kiemelte a partnerség,a közös gondolkodás fontosságát.

"Új évtized elején vagyunk. Én azt gondolom,hogy a korábbi évekhez képest sokkal aktívabb és hatékonyabb együttműködésre van szükség.S én abban bízom,ha Hévíz és Keszthely napi szinten is együtt tud működni, akkor az nem csak a két településre ill. az ott élő emberekre lesz eredményes,és jó hatással, hanem olyan példát tud mutatni amivel valóban az egész térség ,az egész régió egy jól megerősödött,sokkal erősebb és nagyobb hatékonysággal működő településekből fog tudni állni."-emelte ki Keszthely polgármestere, Nagy Bálint.

Hévízen az új évben ,a partnereket köszöntő hagyományos rendezvény állófogadással zárult.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó