+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Diákolimpiára készülnek a Keszthelyi Kötélugrók
2020. január 9. csütörtök 14:53 - Keszthely
Diákolimpiára készülnek a Keszthelyi Kötélugrók
Országos diákolimpiára készülnek a Keszthelyi Kötélugrók. A megmérettetés áprilisban lesz, azt a következő hetekben előzi meg egy megyei döntő. A keszthelyiek közül ezen három korosztályból összesen 5 versenyző vesz részt. A helyi kötélugrók 2 éve nem voltak versenyen edzőjük sérülése miatt, azonban most minden esélyük megvan arra, hogy továbbjuthassanak.

Edzenek a Keszthelyi Kötélugrók, jelenleg az országos diákolimpiára készülnek, melyen minden gyermek a saját iskoláját képviseli. A megmérettetés összetett, gyorsasági versenyből és formációból áll. A kihívás nagy, hiszen előbbinél 30 másodperc és 3 perc alatt kell minél többször érinteniük jobb lábukkal a talajt. Szupper Lilinek megvan az esélye, hogy szép eredményt érjen el, hiszen többször mértek nála 850 körüli érintést is, ami nemzetközi tornán is megállja a helyét. A fiatalnak ez lesz az első versenye, ezért előre nagyon izgul.

„Én attól félek, hogy el fogom felejteni a koreográfiát meg, hogy nem mennek az elemek és hogy futásban nem úgy fogok futni, ahogy szeretnék.” - mondta el a fiatal.

A versenyen részt vesz Csécs Hanna Hedvig is. A Csány-Szendrey Általános Iskola tanulója három éve tagja a Keszthelyi Kötélugróknak. A sportágat nagyon szereti. A tehetséges lánynak is ez lesz az első versenye.

„Én igazából nagyon várom, de még soha nem voltam versenyen és igazából Európa- és világbajnokokkal fogunk ott versenyezni nekünk ez kicsit nehéz, mert nekünk egy héten egyszer van edzésünk, nekik meg egy héten ötször.” - osztotta meg a versenyző.

A Keszthelyi Kötélugrók csapatából összesen 5 fő indul a Diákolimpián. Az országos bajnokság áprilisban lesz, melyet egy megyei döntő előz meg. A helyi csapat nagyon izgatott, ugyanis két éve nem vettek részt semmilyen megmérettetésen.

„Ennek az oka, hogy én orvosilag el voltam tiltva és nagyon örülök annak, hogy most már indulhatunk és nem kispadról kell oktatni a gyerekeket. És megerősített bennünket nagyon sokszor, a tízszeres világbajnok csapat Szombathelyen, hogy igenis vannak tehetséges gyerekek és el kell őket indítani.” - ismertette Hegedüs Éva szakágedző.

A gyerekeknek az edzésben az ötszörös aranyérmes kötélugró Balogh Bálint is segédkezik. Az idei évtől szigorított szabályok szerint zajlanak a versenyszámok, azonban az edzők szerint minden esély megvan arra, hogy a keszthelyiek is továbbjussanak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó