+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordszámú résztvevő az Újévi Csobbanáson
2020. január 3. péntek 18:12 - Szigliget
Rekordszámú résztvevő az Újévi Csobbanáson
Rekordszámú nevező vett részt a jubileumi Újévi Csobbanáson Szigligeten. A 10. alkalommal megrendezett eseményen 678 extrém fürdőző mártózott meg a 2,5 fokos Balatonban. A programon a legfiatalabb 7, míg a legidősebb vállalkozó 78 éves volt. Az attrakciót több mint 6000 néző kísérte figyelemmel.

A hagyományoknak megfelelően az ágyúdörrenésre egyszerre indultak el az újévi csobbanás résztvevői. A szervezők által extrém sportolónak titulált résztvevőknek idén is az volt a feladata, hogy a már korábban behelyezett karácsonyfáig fussanak be a Balatonba, és azt ki is hozzák. Idén Holuvecz Zalánnak sikerült elsőként beérnie. A fiatal már tavaly is részt vett az eseményen, azonban az utolsó 10 méteren elesett, így tudatosan készült az idei megmérettetésre.

„Kielemeztem a videómat tavaly, hogy mi volt a hibám. Az, hogy nem emeltem ki a lábamat a legvégén. Most meg úgy csináltam, hogy máshogy futottam, és akkor nem estem el. Igazából ennyi.”

A programon kiemelték a legfiatalabb és legidősebb résztvevőket. Előbbi 7, míg utóbbi 78 éves volt. A legmesszebbről Magyarországon belül Mátészalkáról, külföldről pedig Ausztráliából is érkeztek a megmérettetésre. A csobbanók közül sokan visszatérők, akik közül többen öltöttek vidám jelmezeket is az ünnepi hangulatnak megfelelően.

„Mi Győrzámolyról jöttünk, Győr mellől 7 kilométer. Ez a harmadik alkalom, hogy ezzel kezdjük az évet, imádjuk a Balatont, meg ennek olyan hangulata van ennek a rendezvénynek, hogy ezt nem szabad kihagyni szerintem.” - ismertette Rozsics Árpád.

„Oroszlányból érkeztünk, én harmadik alkalommal vagyok, bátyám negyedik alkalommal. Sokan voltunk most a rendezvényen, mert jó az idő. Sajnos. Szerettünk volna egy kis fagyot, meg havat. Idén nem jött össze majd talán jövőre.” - tette hozzá Suhada József.

A jubileumi újévi csobbanást 10. alkalommal szervezték meg Szigligeten, mely évről évre egyre népszerűbb. Míg tavaly 580-an, ebben az évben már 678-an vettek részt rajta. Az érdeklődők száma is folyamatosan növekszik, 2020-ban több mint 6000 néző kísérte figyelemmel a csobbanókat. A program célja a téli sportolás mellett a Balaton népszerűsítése.

„Az újévi csobbanás 10 éve többek között azért lett elindítva, hogy egy kicsit a balatoni szezonhosszabbításra felhívjuk a figyelmet, illetve arra is, hogy a Balaton nem csak egy nyári desztináció, hanem itt télen, illetve ősszel vagy tavasszal is lehet olyan programot találni, amiért érdemes idejönni, amiért napokat eltölt itt az idelátogató és egy kicsit próbáljuk erre a tényre felhívni a figyelmet.” - emelte ki Balassa Dániel.

A rendezvény kísérőprogramjaként koncertekkel is készültek a szervezők, valamint jégszobrász is várta a látogatókat. A mozogni vágyóknak korcsolyázási lehetőséget is biztosítottak a strand területén.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Köszönjük Magyarország program keretein belül adott koncertet három fiatal Balatongyörökön.
 
A hévízi piac árusait mutatja be a létesítmény új programja, a hétvégén a tehénfejés volt a téma.
 
A Helikon Tenisz Clubban 48 játékos adogatta a labdát, a versenyzők az ország számos pontjáról érkeztek.
 
Két könnyű, három súlyos és nyolc anyagi kárral végződő balesetnél intézkedtek a zalai rendőrök.
 
A program célja, hogy a mozgáskorlátozottak és az egészségesek együtt töltsenek időt a nyár folyamán.
 
A három napos rendezvényen színes programokkal várták az érdeklődőket a vonyarcvashegyi strandon.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó