+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Népszerű volt az újévi koncert
2020. január 3. péntek 17:59 - Keszthely
Népszerű volt az újévi koncert
Az Acoustic Line Band és a Festetics vonósok adtak nagysikerű koncertet január elsején. A hagyományos újévi koncerten könnyed és vidám dallamokkal szórakoztatták a közönséget a zenészek, akik vendégművészeket is hívtak az eseményre. A koncert a szervezők szerint minden évben nagy érdeklődésnek örvend, idén is telt ház előtt léphettek fel a zenészek.

Csajkovszkij Virágkeringője is felcsendült a koncerten az Acoustic Line Band és a Festetics vonósok, valamint Farkis Béla előadásában. A darab sokak kedvence, többek között a vendégművészé is. Farkis Béla elmondta, bár nem volt sok lehetőségük a közös gyakorlásra, véleménye szerint így is a legjobban sikerült a fellépésük. Kiemelte, a hazai közönség mindig inspiráló a számára.

„Boldog új évet kívánok mindenkinek. Játszottam már sokat itt, ugye keszthelyi vagyok, ide jártam zeneiskolába, alap zeneiskolába és nagyon jó érzés mindig itthon játszani, itthoni közönség előtt.”

A darabokat nagy gondossággal válogatták össze az eseményre, hogy a klasszikusoktól a könnyedebb művekig minden felcsendülhessen az est során. Farkis Béla mellett Németh Norbert harmonikaművész, Mrakovics Betty énekesnő és a Festetics György Zeneiskola tanítványai is közreműködtek. Mint az est házigazdája, Felföldi Gábor elmondta, céljuk az volt, hogy egy olyan élménnyel ajándékozzák meg a közönséget az év első napján, ami pozitívan tölti fel őket.

„Ez mindig egy olyan örömünnep. Főleg az, hogy tele van a színház, ennek nagyon örülünk és látom a nézőkön, hogy nagy érdeklődéssel figyelnek, tapsolnak hosszan, ez nekünk egy ünnep.”

Az újévi koncertnek nagy hagyománya van, 2002 óta minden évben megrendezik, melyekre mindig nagy az érdeklődés. A szervezők igyekeznek minden esztendőben olyan művészeket meghívni, akik vidám perceket okoznak a közönségnek.

„Számunkra arról szól, hogy a kultúrát azt január elsején is el lehet kezdeni. Én itt megköszöntem a közönségünknek azt, hogy tényleg nagyon sokat látogatnak bennünket, mondhatom azt, hogy majdnem minden előadásunk teltházas. Ahogy kiszámoltuk, az elmúlt évben több mint 24.000-ren jöttek be csak a nagytermi előadásokra.” - ismertette Csengei Ágota.

A Goldmark Károly Művelődési Központ idén is sok programmal készül, melyekre nem csak a keszthelyi, a környékbeli településekről érkezőket is várják.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Ligetplexben premier és 3D-s filmeket is láthatnak a filmszínházak szerelmesei.
 
Az autópálya- és a megyematricákat is meg kell újítani január 31-ig.
 
Az akadémikusról készült alkotást péntek délelőtt avatták fel ünnepélyes keretek között.
 
Könnyebb lett a parkolás a piac területén.
 
A szervezők szerint a beltéri és kültéri programokon is szép számmal vettek részt az érdeklődők.
 
Harminc éve szolgálja a szakma fejlődését a Keszthelyi Növényvédelmi Fórum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó