+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Koncertek az esős napokon is
2019. december 23. hétfő 13:45 - Keszthely
Koncertek az esős napokon is
Koncertekkel várták advent utolsó hétvégéjén is a Keszthelyre érkezőket. Bár az időjárás nem volt túl kegyes, a rajongókat nem tántorította vissza az eső. Szombaton a New Level Empire akusztikus előadásán vehettek részt az érdeklődők, vasárnap pedig a gyerekeknek kedveskedtek a Kalimpa Színház közreműködésével.

A New Level Empire-t ezzel a dallal ismerte meg a közönség 2013-ban. A Last one azóta is az egyik legnépszerűbb slágere a csapatnak, amit most akusztikus formában hallhatott a közönség. Az együttes nem ismeretlen a keszthelyieknek, hiszen évente többször is koncerteznek a városban. Mint Ujváry Zoltán Szilveszter, a formáció énekese elmondta, az adventi időszak számukra is a lecsendesedést jelenti, ezért választják az akusztikus előadásmódon ezekben a hetekben.

„Elképesztő nagy öröm, itt lenni és itt zenélni. Úgyhogy megmondom őszintén személy szerint én az akusztikus performanszt jobban szeretem, az közelebb áll hozzám egyébként zeneileg, mert ilyenkor jönnek igazán ki azok a melódiák, meg azok a fajta zeneiségek, amik egy, amikor azt mondja az ember, hogy egy dalt bárhogy elő lehet adni egy szál gitár egy szál zongorával és ez nekem mindig egy olyan tök nagy flash.”

Vasárnap délután, bár szakadt az eső, többen is kíváncsian érkeztek a Fő téren felállított sátorhoz.

A szülők a kicsiket a Kalimpa Színház Gyertyaég című előadására hozták el. Az öttagú csapat 2018-ban állt össze, amikor megzenésített Nemes Nagy Ágnes verseket adtak elő. Sikerükön felbuzdulva gondolták ki a folytatást, amikor is karácsonyi hangulatú alkotásokra kreáltak dallamot.

„Ehhez kortárs költőknek válogattuk leginkább a verseit, Szabó T. Anna, aki a koncertnek a címadó dalát adta, a Gyertyaég, így egybeírva azt hiszem, hogy nagyon is sejtelmes, érdekes cím. Tőle van több vers, akkor Tóth Krisztina, Lackfi János, ilyen költőktől hoztunk verseket, de azért klasszikus költök, Weörös Sándor, Nemes Nagy Ágnes, ilyenek is vannak a műsorban.” - mondta el Medgyesi Anna.

Az adventi programsorozat az utolsó vasárnappal ért véget, azonban a vásár és az óriáskerék egészen vízkeresztig várja az érdeklődőket december 24, 25 és 26-dika kivételével.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó