+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A béke lángjával gyújtották meg a negyedik gyertyát
2019. december 23. hétfő 13:41 - Keszthely
A béke lángjával gyújtották meg a negyedik gyertyát
A Betlehemből érkezett lánggal gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát Dr. Udvardy György veszprémi érsek Keszthelyen. Az egyházi méltóság beszédében hangsúlyozta, a karácsony a szeretet ünnepe, Isten szeretete irántunk pedig végtelen.

A Salve Regina kórus énekével kezdődött meg a negyedik adventi gyertyagyújtás Keszthelyen.  A hagyományoktól eltérően az esemény a kedvezőtlen időjárás miatt a Fő téri templomban zajlott. Az utolsó gyertya meggyújtása előtt Dr. Udvardy György veszprémi érsek ünnepi gondolataiban kiemelte, a várakozás idejében szükség van arra, hogy felismerjük azt, hogy valójában mire is készülünk.

„Benne azt ünnepeljük, hogy az Isten betöltötte az ő ígéretét. Az Isten hűséges. Az Isten menteni akarja az embert. És az ígéretét generációról generációra betölti és ez teljessé válik Jézus Krisztus születésében. Amikor azt éljük meg, hogy egészen közel jön az emberhez az Isten.”

Az eseményen köszönetet mondott Nagy Bálint polgármester a város lakosságának, hogy minden héten szép számmal látogattak el az adventi hétvégékre. Háláját fejezte ki a szereplő gyerekeknek, felkészítőiknek és szüleiknek is, hogy meghitté varázsolták a programokat. Hangsúlyozta, az ünnepi időszakban még jobban előtérbe kerülnek a valódi értékek, melyekre folyamatosan fel kell hívni a figyelmet.

„Az egyik ilyen legfontosabb érték személy szerint nekem az a közösség, legyen szó egy családról, vagy legyen szó akár egy egész település egy város közösségéről. És azt gondolom, hogyha az évnek van olyan időszaka, amikor a valódi értékekre különösen kell, hogy odafigyeljünk, akkor az természetesen az adventi időszak. Úgyhogy én azt kérem mindenkitől, hogy mind az adventben, mind az adventi időszak elmúltával is az ilyen valódi értékekre figyeljenek oda, őrizzék ezeket és ezúton is minden keszthelyinek nagyon boldog, áldott karácsonyt kívánok.”

A negyedik gyertyát az érsek a Betlehemből érkezett lánggal gyújtotta meg. A hagyományokhoz híven ugyanis december 15-én érkezett meg Gödöllőre a láng, melyet többek között Keszthelyre is elhoztak. Az ünnepség végén a megjelenteket is megajándékozta a kabinet a béke lángjával, hogy elvigyék azt otthonaikba is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó