+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Helikon Kórus ablakot nyit az ég felé
2019. december 17. kedd 13:47 - Keszthely
A Helikon Kórus ablakot nyit az ég felé
A Karmelita Bazilikában adott adventi koncertet a Helikon Kórus szombaton. Az esti szentmisét követően az egyházi énekek mellett karácsonyi dalok is felcsendültek. Az ingyenes koncerten adományozásra is lehetőség volt, az így befolyt összeget a Keszthelyi Kórház épülő kápolnájának javára ajánlotta fel a kórus.

Ünnepi dallamokkal örvendeztette meg a közönséget a Helikon Kórus. A repertoárból nem hiányozhatott az Ave Maria, Donizetti, Rachmaninov és a Keszthelyen élő Károly Róbert műve is felcsendült a Karmelita Bazilikában. Emellett Kodály Zoltán Adventi énekét is hallhatta a közönség. A Helikon Kórus neve összeforrt Keszthellyel, számos alkalommal léptek már fel a város közönsége előtt.

„Nagyon fontosnak tartjuk az éneklést, a dalt mindig is. Ilyenkor talán még nagyobb örömmel énekelünk, és mindig tudjuk, hogy az Úrnak énekelünk és reméljük, hogy a zenénk valóban – a templomi koncerteken különösképpen – jó helyre megy, remélem.” - mondta a Helikon Kórus karnagya, Kendeh Gusztávné.

Szombaton az esti szentmisét követően hallhatták az egyházi és világi énekeket a koncert résztvevői. Az ingyenes rendezvényen adományozásra is lehetőség volt, az ebből befolyó összeget a Keszthelyi Kórház épülő kápolnájának javára ajánlotta fel a kórus. Az ének fontos részét képezi a liturgiának, éppen ezért a templomokban mindig szívesen fogadják a zenés produkciókat.

„Aki énekel, az kétszeresen is imádkozik. Azt gondolom, hogy a Helikon Kórus szeretne számunkra egy ablakot nyitni az ég felé. Karácsonykor mi mindannyian fényeket gyújtunk, mert szeretnénk látni a Kisjézus születését, szeretnénk személyesen találkozni az Úrral. A Helikon Kórus ahogyan kinyitja ezt az ablakot az ég felé, valahogy még jobban meg fogjuk tudni látni, szemlélni tudjuk az Isten jelenvalóságát ebben a világban.” - emelte ki Fodor János, a Kis Szent Teréz Plébánia plébánosa.

A Helikon Kórus koncertjét nagy szeretettel fogadták a hívek a Karmelita Bazilikában. A feldíszített oltár előtt felcsendülő művek igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a templomba és a közönség szívébe is.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egy órával kevesebbet alhattunk. Hogyan hat az egészségünkre?
 
A szombaton életbelépő korlátozást betartják az emberek.
 
60 gépkocsi és 60 kerékpár ingyenes tárolására lesz alkalmas a parkoló.
 
Erre egymás egészségének a megőrzése érdekében van szükség- fogalmaz videóüzenetében a képviselő.
 
A kórházparacsnokok fő feladata a védekezés segítése.
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó