Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Rekordkísérletben vettek részt a közgázosok
2019. dec. 17. kedd | Keszthely
Rekordkísérletben vettek részt a közgázosok
A Guinness Rekordok Könyvébe szeretne bekerülni Magyarország, melyben a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium is segített. A nagy Periódusos Rendszer Performansszal magyar rekordot is szeretnének állítani, melynek sikere januárban derül majd ki. A tanulók flashmobokkal készültek az eseményre.

Így zajlott a főpróba a rekordkísérlet előtt a Georgikon Kar tornatermében. Összesen 118 tanuló készült a rekordkísérletre a keszthelyiek közül. A kiírás szerint a Kossuth Rádióban adták le a jelet 11 óra után, amikor az ország 70 különböző iskolája egyszerre kezdte el performanszát, mely a periódusos rendszerhez kapcsolódott.

A Közgázosok egy népszerű vígjátéksorozat zenéjét választották ki, mely a kémikusok egy kísérletével kezdődött, majd a periódusos rendszer elemei perdültek táncra. A közel 2 perces előadás felülről lett igazán látványos, amikor is kirajzolódtak a végén az elemek. A koreográfiát az iskolában is többször próbálták el.

"A szünetekben próbáltunk 10 percenként. Utána meg az iskolaudvaron felfestettük, hogy hogy állunk fel.” - mondta el Fenusz Szonja.

A gyerekek szívesen vettek részt a rekordkísérleten, jól érezték magukat a bemutató alatt. Többek között a jutalom miatt is.

„Itt elpróbáltuk először előtte négyszer, aztán tetszett, mert kaptunk érte matek ötöst, úgyhogy könnyű volt. Jó volt, buli volt.” - osztotta meg Lengyel Tamás Örs.

A rekordkísérletet az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya hirdette meg a periódusos rendszer feltalálásának 150. évforduló alkalmából. A nagy Periódusos Rendszer Permormansszal nem csak Magyar Rekordot szeretnének felállítani, hanem a Guinness Rekordok Könyvébe is be szeretnének kerülni.

„Az Interneten láttam a kiírást. A digitális pedagógusok csoportjában tették közre és úgy gondoltam, hogy ez a Közgáznak egy nagyon jó reklám lehetne, hogy lehessen látni, hogy az egész iskola meg tud mozdulni egy ügy érdekében. És szerencsére a vezetés is partner volt ebben. A baseball sapkákat is iskolai pénzből rendeltük és a kollégáim is maximálisan segítettek a próbában is.” - ismertette Varga-Vertkovci Cecília.

A résztvevőknek az előadásról egy kisfilmet kellett elküldeniük a szervezőknek, melyen fel van tűntetve a rögzítés időpontja is. A különböző performanszokra szavazni lehet majd január 13-án, a végleges eredmény január 15-én derül ki.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
Több hőmérsékleti rekord született március utolsó, valamint április első napján is.
| 2024. feb. 8. csütörtök 19:15 | Keszthely
Tavaly 837 millió utazás történt a MÁV-VOLÁN-csoport járatain.
| 2024. feb. 5. hétfő 19:15 | Keszthely
Több évtizedes rekordot döntött meg a Balatoni Hajózási ZRT. tavalyi utasszáma.
| 2023. aug. 16. szerda 15:31 | Keszthely
Egyre több turista választja Magyarországot, azon belül a Balatont.
| 2022. szep. 16. péntek 17:14 | Keszthely
A kastély egész éven át nyitva tart, folyamatosan kínálnak programokat az érdeklődőknek.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:00
Szignatúra
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.