+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordkísérletben vettek részt a közgázosok
2019. december 17. kedd 10:03 - Keszthely
Rekordkísérletben vettek részt a közgázosok
A Guinness Rekordok Könyvébe szeretne bekerülni Magyarország, melyben a keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium is segített. A nagy Periódusos Rendszer Performansszal magyar rekordot is szeretnének állítani, melynek sikere januárban derül majd ki. A tanulók flashmobokkal készültek az eseményre.

Így zajlott a főpróba a rekordkísérlet előtt a Georgikon Kar tornatermében. Összesen 118 tanuló készült a rekordkísérletre a keszthelyiek közül. A kiírás szerint a Kossuth Rádióban adták le a jelet 11 óra után, amikor az ország 70 különböző iskolája egyszerre kezdte el performanszát, mely a periódusos rendszerhez kapcsolódott.

A Közgázosok egy népszerű vígjátéksorozat zenéjét választották ki, mely a kémikusok egy kísérletével kezdődött, majd a periódusos rendszer elemei perdültek táncra. A közel 2 perces előadás felülről lett igazán látványos, amikor is kirajzolódtak a végén az elemek. A koreográfiát az iskolában is többször próbálták el.

"A szünetekben próbáltunk 10 percenként. Utána meg az iskolaudvaron felfestettük, hogy hogy állunk fel.” - mondta el Fenusz Szonja.

A gyerekek szívesen vettek részt a rekordkísérleten, jól érezték magukat a bemutató alatt. Többek között a jutalom miatt is.

„Itt elpróbáltuk először előtte négyszer, aztán tetszett, mert kaptunk érte matek ötöst, úgyhogy könnyű volt. Jó volt, buli volt.” - osztotta meg Lengyel Tamás Örs.

A rekordkísérletet az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya hirdette meg a periódusos rendszer feltalálásának 150. évforduló alkalmából. A nagy Periódusos Rendszer Permormansszal nem csak Magyar Rekordot szeretnének felállítani, hanem a Guinness Rekordok Könyvébe is be szeretnének kerülni.

„Az Interneten láttam a kiírást. A digitális pedagógusok csoportjában tették közre és úgy gondoltam, hogy ez a Közgáznak egy nagyon jó reklám lehetne, hogy lehessen látni, hogy az egész iskola meg tud mozdulni egy ügy érdekében. És szerencsére a vezetés is partner volt ebben. A baseball sapkákat is iskolai pénzből rendeltük és a kollégáim is maximálisan segítettek a próbában is.” - ismertette Varga-Vertkovci Cecília.

A résztvevőknek az előadásról egy kisfilmet kellett elküldeniük a szervezőknek, melyen fel van tűntetve a rögzítés időpontja is. A különböző performanszokra szavazni lehet majd január 13-án, a végleges eredmény január 15-én derül ki.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus