Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / A kultúrát jutalmazták
2019. dec. 12. csütörtök | Keszthely
A kultúrát jutalmazták
A kulturális életben kimagasló teljesítményt elérő diákokat jutalmazták meg a Balaton Színházban. Erre a gesztusra már évtizedek óta hangsúlyt fektet a Goldmark Károly Művelődési Központ. Keszthely öt általános iskolájából nyolcvan gyermeket delegáltak idén a pedagógusok. Oklevelet, mézeskalács ajándékot, valamint egy koncertélményt kaptak a diákok.

Nyolcvan diák kulturális teljesítményét ismerték el az átadott oklevelekkel. Ezzel az eseménnyel arra szeretnének rávilágítani, hogy minden művészeti ág a gyermekkorban serken, így érdemes erre a korosztályra odafigyelni.

Tury Barnabás a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola második osztályos tanulója. Énekelni és szavalni szeret - ezért kapta az oklevelet. "Elsőben énekversenyt, másodikban pedig szavalóversenyt nyertem. Szeretek szavalni meg énekelni, meg a betanulás is jó érzés. Elsőben még egy csapatom is volt, akivel énekeltem" - mondta el a fiatal fiú.

Az okleveleket olyan diákok kapták, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak illetve nyújtanak modern táncban, néptáncban, mese- és versmondó versenyeken, szeretnek énekelni, verset mondani, vagy éppen tehetséges zenészek. Az okleveleket Vozár Péterné alpolgármester adta át. Így fogalmazott: "Mindig nagy öröm, amikor keszthelyi iskolásokat látunk egy-egy rendezvényen fellépni. Amikor pedig mindannyian, illetve nagyon sokan a legkiemelkedőbbek vannak itt együtt, és még jutalmat is adhatunk nekik, az különösen nagy öröm. Azt kértem tőlük, hogy tartsák meg ezt a jó szokásukat, és a további életükben is szeressék a verseket, zenéket, táncokat, vagy ki, amivel foglalkozik."

Az intézmény vezetője, Csengei Ágota azt mondta: szívesen viszi tovább ezt az örökséget, mivel a gyermekek is megérdemlik, hogy a figyelmet rájuk irányítsák. Az elmúlt években azt érezte, túl kevés gyerek számára tudták megadni ezt a lehetőséget. Örömtelinek nevezte, hogy idén nyolcvan diák érkezett a rendezvényre. "Ezt mindig az iskola-számnak a százalékához mérjük, tehát a diákság százalékában. A Helikonon is mindig ennek örülök, hogy amíg vannak ilyen diákok, akik a szabadidejükben áldoznak arra, hogy egy énekkarba elmennek, és elmennek utána fellépni, elmennek egy mesemondó versenyre, prózamondó versenyre, egy moderntánc gálára, és ott megmutatják a tudásukat, addig szerintem nagyon jó helyzetben vagyunk" - tette hozzá.

Az oklevelek átadását követően  - egy pályázati forrásnak köszönhetően - Szalóki Ági és zenekara szórakoztatta az iskolás közönséget.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Papp Endre József Attila-díjas író, irodalomtörténész volt a vendége annak az író-olvasó találkozónak, mely az Ünnepi Könyvhetet nyitotta Keszthelyen.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
A fődíjasok gálája zárta a Helikoni Ünnepségeket.
| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő polgármester értékelt a Híradó Pluszban.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Keszthely
A kategóriákban mintegy száz iskola diákja mutatta be tudása legjavát.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.