+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagycsaládosok Mikulás ünnepén
2019. december 9. hétfő 19:02 - Keszthely
Nagycsaládosok Mikulás ünnepén
A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete vasárnap délután tartotta a Mikulásváró rendezvényét. A hagyományos programra ezúttal Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán került sor. Zene, sok-sok finomság és ajándék várta a kicsiket.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán népes gyermek sereg hallgatta a Brumi Bandi Band játékát. Vidám karácsony is gyermekdalokkal várták a családokat. A Nagycsaládosok Egyesülete hagyományos mikulásváró rendezvényén. A közel 30 éves  egyesület a programot a kezdetektől megrendezi kicsik és nagyok örömére.

"A célunk egyrészt a közösség építés és,hogy egy hangulatos délutánt, estét töltsünk így együtt. Nagyon fontos most,hogy 2. vasárnapja van az Adventnek és ezzel még jobban próbáljuk erősíteni a családi kapcsolatokat és a közösségi élményeket amely Karácsony közeledtével fontosabb. Nekünk is nagyon fontos,gyerekeknek és szülőknek egyaránt,hogy tényleg egy nagy családot alkossunk."- mondta  anagycsaládosok képviselője, Kissné Börczi Nikoletta.

A programon jelen volt a város polgármestere is aki látva a gyermek sokaságot a szabadtéri hagyományőrző rendezvényen, ajándékul egy jó hírrel is szolgált.

"Előzetes annyit már elmondhatok,hogy az Európai Nagycsaládosok Egyesületének a 10. évi Európai  rendezvényének Keszthely lesz a házigazdája jövő év nyár elején, ezen dolgozunk. A hét elején voltak nálam az Országos Nagycsaládosok Egyesületének elnöke ill. elnökségi tagjai,ezzel kapcsolatos egyeztetéseket folytatunk. Azt gondolom,hogy ez legalább kb. 2000 embert jelent Keszthelynek nyár elején,még a szezon elején. Azt gondolom,hogy ez egy nagy lehetőség lesz a városnak,Európa szerte is,hogy ilyen nagyszabású rendezvénynek lehet a gazdája."-mondta Nagy Bálint polgármester.

A jó közösség együtt gondolkodva  érkezett a múzeum udvarára. A terített asztalra finomabbnál finomabb sütemények és zsíros kenyér került. Igazi batyus délután volt. Az üstben forró tea, az udvaron meleget adó tűz  várta a kicsiket a hideg nyirkos időben aki nagy élménnyel mesélték, hogyan várták otthon a Télapót és m i került a kis cipőbe.

"Mandarin,szaloncukor,narancs,gránátalma. Kipucoltam a cipőmet és az ablakba raktam."- mesélte Miklós János.

Késő délután eljött a várva várt pillanat. Lovas hintón,ajándékkal  megérkezett a Mikulás. A gyerekek dallal várták . A barátságos nagyszakállú pedig elmesélte ,hogy  merre járt és  milyen ajándékokat vitt a falvakba, városokba.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus