+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nagycsaládosok Mikulás ünnepén
2019. december 9. hétfő 19:02 - Keszthely
Nagycsaládosok Mikulás ünnepén
A Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete vasárnap délután tartotta a Mikulásváró rendezvényét. A hagyományos programra ezúttal Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán került sor. Zene, sok-sok finomság és ajándék várta a kicsiket.

A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely udvarán népes gyermek sereg hallgatta a Brumi Bandi Band játékát. Vidám karácsony is gyermekdalokkal várták a családokat. A Nagycsaládosok Egyesülete hagyományos mikulásváró rendezvényén. A közel 30 éves  egyesület a programot a kezdetektől megrendezi kicsik és nagyok örömére.

"A célunk egyrészt a közösség építés és,hogy egy hangulatos délutánt, estét töltsünk így együtt. Nagyon fontos most,hogy 2. vasárnapja van az Adventnek és ezzel még jobban próbáljuk erősíteni a családi kapcsolatokat és a közösségi élményeket amely Karácsony közeledtével fontosabb. Nekünk is nagyon fontos,gyerekeknek és szülőknek egyaránt,hogy tényleg egy nagy családot alkossunk."- mondta  anagycsaládosok képviselője, Kissné Börczi Nikoletta.

A programon jelen volt a város polgármestere is aki látva a gyermek sokaságot a szabadtéri hagyományőrző rendezvényen, ajándékul egy jó hírrel is szolgált.

"Előzetes annyit már elmondhatok,hogy az Európai Nagycsaládosok Egyesületének a 10. évi Európai  rendezvényének Keszthely lesz a házigazdája jövő év nyár elején, ezen dolgozunk. A hét elején voltak nálam az Országos Nagycsaládosok Egyesületének elnöke ill. elnökségi tagjai,ezzel kapcsolatos egyeztetéseket folytatunk. Azt gondolom,hogy ez legalább kb. 2000 embert jelent Keszthelynek nyár elején,még a szezon elején. Azt gondolom,hogy ez egy nagy lehetőség lesz a városnak,Európa szerte is,hogy ilyen nagyszabású rendezvénynek lehet a gazdája."-mondta Nagy Bálint polgármester.

A jó közösség együtt gondolkodva  érkezett a múzeum udvarára. A terített asztalra finomabbnál finomabb sütemények és zsíros kenyér került. Igazi batyus délután volt. Az üstben forró tea, az udvaron meleget adó tűz  várta a kicsiket a hideg nyirkos időben aki nagy élménnyel mesélték, hogyan várták otthon a Télapót és m i került a kis cipőbe.

"Mandarin,szaloncukor,narancs,gránátalma. Kipucoltam a cipőmet és az ablakba raktam."- mesélte Miklós János.

Késő délután eljött a várva várt pillanat. Lovas hintón,ajándékkal  megérkezett a Mikulás. A gyerekek dallal várták . A barátságos nagyszakállú pedig elmesélte ,hogy  merre járt és  milyen ajándékokat vitt a falvakba, városokba.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus