+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Advent második vasárnapján
2019. december 9. hétfő 19:07 - Keszthely
Advent második vasárnapján
Vasárnap este Keszthely város gyertyáján is fellobbant az adventi koszorú második,a remény gyertyája. Ismét egy lila színnel jelzett gyertya segít közelebb kerülni Jézus születéséhez. A gyertyagyújtáson a Keszthelyi Református Egyházközösség lelkészasszonya Zichy Emőke mondta el ünnepi gondolatait.

A Csány –Szendrey Általános Iskola  Dalos Kedvűek klubjának énekesei övendeztették meg szívhez  szóló dalokkal a közönséget vasárnap délután  Keszthely város Fő terén. Nagyon sokan gyűltek össze a második adventi gyertyagyújtásra, ahol Zichy Emőke ,református lelkész  szólt a megjelentekhez. Beszélt az egyre szaporodó karácsonyi kívánságokról, a  békéről, a családi összetartozás értékéről.

"Ha egy mindenlátó szemüveggel belelátnék a lelkekbe akkor a gyermekek mást kérnének a Jézuskától. A felnőttek szép családot, az idősebbek hasonlóan,egészséget és sorolhatnám mi mindent. De van valami ami minden kívánság fölött a legszebb ajándék. Az amiről az ünnep beszél, az amit az ünnep hirdet és az amit az ünnep ígérne akkor ha élni tudnunk vele- és ez nem más mint  a békesség."- mondta Zichy Emőke.

A lelkészasszony ünnepi gondolataiban  a gyerekek világára,lelkére is utalt két kis gyermekrajzon keresztül. Ahol a szép , az öröm találkozik egy másik,szomorúságot ábrázoló belső gondolatokkal a gyermeki alkotásban.

"Ennek az alkotásnak komoly üzenete van számunkra mert  a békesség nem azt jelenti,hogy körülöttünk minden csodás,minden szép,minden ragyogó úgy mint az előbb említett képen,hiszen az életünk,kiváltképpen a felnőttek vagy az idősebbek élete nem ezt tükrözi. A békesség azt jelenti,hogy a kopárságban a sötétségben is megtalálom azt  a nyugalmat amiről Reményik olyan szépen beszél. Aki azt mondja, hogy amíg a szív ver,mindig nyugtalan de Istentől mégis békessége van."- szól szívhezszólóan a református lelkész.

A megindító szép gondolatokat követően Zichy Emőke meggyújtotta a város koszorújának második adventi gyertyáját. Úgy ahogy az első gyertya úgy a remény gyertyája is az advent liturgikus színével, a lilával jelzett és lángjával hirdeti ,hogy lecsendesedve ,lélekben felkészülve várjuk Jézus eljövetelét. Az ünnepi gyertyagyújtás  a kisiskolások énekével zárult Keszthelyen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus