Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Advent második vasárnapján
2019. dec. 9. hétfő | Keszthely
Advent második vasárnapján
Vasárnap este Keszthely város gyertyáján is fellobbant az adventi koszorú második,a remény gyertyája. Ismét egy lila színnel jelzett gyertya segít közelebb kerülni Jézus születéséhez. A gyertyagyújtáson a Keszthelyi Református Egyházközösség lelkészasszonya Zichy Emőke mondta el ünnepi gondolatait.

A Csány –Szendrey Általános Iskola  Dalos Kedvűek klubjának énekesei övendeztették meg szívhez  szóló dalokkal a közönséget vasárnap délután  Keszthely város Fő terén. Nagyon sokan gyűltek össze a második adventi gyertyagyújtásra, ahol Zichy Emőke ,református lelkész  szólt a megjelentekhez. Beszélt az egyre szaporodó karácsonyi kívánságokról, a  békéről, a családi összetartozás értékéről.

"Ha egy mindenlátó szemüveggel belelátnék a lelkekbe akkor a gyermekek mást kérnének a Jézuskától. A felnőttek szép családot, az idősebbek hasonlóan,egészséget és sorolhatnám mi mindent. De van valami ami minden kívánság fölött a legszebb ajándék. Az amiről az ünnep beszél, az amit az ünnep hirdet és az amit az ünnep ígérne akkor ha élni tudnunk vele- és ez nem más mint  a békesség."- mondta Zichy Emőke.

A lelkészasszony ünnepi gondolataiban  a gyerekek világára,lelkére is utalt két kis gyermekrajzon keresztül. Ahol a szép , az öröm találkozik egy másik,szomorúságot ábrázoló belső gondolatokkal a gyermeki alkotásban.

"Ennek az alkotásnak komoly üzenete van számunkra mert  a békesség nem azt jelenti,hogy körülöttünk minden csodás,minden szép,minden ragyogó úgy mint az előbb említett képen,hiszen az életünk,kiváltképpen a felnőttek vagy az idősebbek élete nem ezt tükrözi. A békesség azt jelenti,hogy a kopárságban a sötétségben is megtalálom azt  a nyugalmat amiről Reményik olyan szépen beszél. Aki azt mondja, hogy amíg a szív ver,mindig nyugtalan de Istentől mégis békessége van."- szól szívhezszólóan a református lelkész.

A megindító szép gondolatokat követően Zichy Emőke meggyújtotta a város koszorújának második adventi gyertyáját. Úgy ahogy az első gyertya úgy a remény gyertyája is az advent liturgikus színével, a lilával jelzett és lángjával hirdeti ,hogy lecsendesedve ,lélekben felkészülve várjuk Jézus eljövetelét. Az ünnepi gyertyagyújtás  a kisiskolások énekével zárult Keszthelyen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
A kommunizmus áldozatai előtt tisztelegtek Keszthelyen.
| 2024. jan. 15. hétfő 14:32 | Keszthely
A doni áttörés áldozataira emlékezett Keszthely engesztelő szentmisével és gyertyagyújtással.
| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. okt. 16. hétfő 15:49 | Keszthely
A zsinagógánál imádkoztak és gyújtottak gyertyát a terrortámadások áldozataiért.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.