+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Folytatódnak a kastélymesék
2019. december 3. kedd 19:06 - Keszthely
Folytatódnak a kastélymesék
Elkezdődtek a Helikon Kastélyban a Karácsonyi Kastélymesék. Ezúttal egy másik helyszínen, az Amazon Ház Látogatóközpontban ismerhetik meg az óvodások és alsó tagozatosok a kastély kis lakóinak történetét. Bagoly Bonifác és társai is a Karácsonyra készülődnek. A gyerekek segítségével írják össze a kívánságlistát.

Iski Szilvia  a kis óvodásokat hívta segítségül,hogy a Kastélymesék szereplőivel  kísérhessék végig az idei kastélymesék történetét. A kicsik Reziből érkeztek és meglepődve hallgatták Bagoly Bonifác,  Nelli elefánt és barátainak történetét. A kastély rejtelmes világát, az abban élő állatok karácsonyi kívánságait és mindennapjait. A kicsik az elképzeléseik alapján el is mondták  amit az állatokról megtudtak.

"Szeret autózni,szeret még hintázni,meg nagy elefánt."- mondta Nelli elefántról Kenesei Dominik Péter.

A kalandos utazáson szinte minden helyszínt megismertek az Amazon Ház Kiállítóközpontban a gyerekek. Feladatokat is kaptak. Régi tárgyakat kellett keresni a kiállítótermekben. Olyan tárgyakat amiket már 200 évvel ezelőtt is használtak. Így játékosan ismerték meg egy-egy használati eszköz , jármű történetét. A mesevilág egy valóságos helyszínen  szinte elvarázsolta az óvodásokat az óvó nénik örömére.

"Nagyon fontosnak gondoljuk a mesét. Mondhatom,hogy az óvodapedagógiában az egyik legfontosabb. Mivel olyan értékeket tud közvetíteni,amit nem biztos,hogy a gyerek másképpen meg tud kapni.Pl.pozitív erkölcsi értékeket a mesék által."- mondta a Rezi Óvoda óvónője, Szita-Gelencsér Dóra.

A Helikon Kastélymúzeum harmadik alkalommal rendezi meg a különleges, élő kastélymeséket az ünnepvárás idejében.

"Szeretnénk a gyerekeknek bemutatni egy mese köntösbe bújtatva a Helikon kastély kiállításait. Ebben az évben az Amazon Ház Látogatóközpont főúri utazások kalandos ad otthont ennek a mesesorozatnak és itt próbáljuk meg a gyerekek segítségével összeállítani a kastély mesehőseinek karácsonyi kívánságlistáját."- adott téjékoztatást Iski Szilvia történész, muzeológus.

A különleges meseórán a kicsik kívánsága is teljesülhetett. Szemléltető eszközöket próbálhatta. Megpörgették a régi hajó kormánykerekét. De gyűjtötték a cicák:Masni,Matild, Cicóka és játékos lakótársaik kívánságait is amit  az elrejtett kis mesekarácsonyfa alá tettek. December 17-ig még sok kívánság kerülhet a fa alá, addig várják a meseórákra a csoportokat a múzeumban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó