+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Folytatódnak a kastélymesék
2019. december 3. kedd 19:06 - Keszthely
Folytatódnak a kastélymesék
Elkezdődtek a Helikon Kastélyban a Karácsonyi Kastélymesék. Ezúttal egy másik helyszínen, az Amazon Ház Látogatóközpontban ismerhetik meg az óvodások és alsó tagozatosok a kastély kis lakóinak történetét. Bagoly Bonifác és társai is a Karácsonyra készülődnek. A gyerekek segítségével írják össze a kívánságlistát.

Iski Szilvia  a kis óvodásokat hívta segítségül,hogy a Kastélymesék szereplőivel  kísérhessék végig az idei kastélymesék történetét. A kicsik Reziből érkeztek és meglepődve hallgatták Bagoly Bonifác,  Nelli elefánt és barátainak történetét. A kastély rejtelmes világát, az abban élő állatok karácsonyi kívánságait és mindennapjait. A kicsik az elképzeléseik alapján el is mondták  amit az állatokról megtudtak.

"Szeret autózni,szeret még hintázni,meg nagy elefánt."- mondta Nelli elefántról Kenesei Dominik Péter.

A kalandos utazáson szinte minden helyszínt megismertek az Amazon Ház Kiállítóközpontban a gyerekek. Feladatokat is kaptak. Régi tárgyakat kellett keresni a kiállítótermekben. Olyan tárgyakat amiket már 200 évvel ezelőtt is használtak. Így játékosan ismerték meg egy-egy használati eszköz , jármű történetét. A mesevilág egy valóságos helyszínen  szinte elvarázsolta az óvodásokat az óvó nénik örömére.

"Nagyon fontosnak gondoljuk a mesét. Mondhatom,hogy az óvodapedagógiában az egyik legfontosabb. Mivel olyan értékeket tud közvetíteni,amit nem biztos,hogy a gyerek másképpen meg tud kapni.Pl.pozitív erkölcsi értékeket a mesék által."- mondta a Rezi Óvoda óvónője, Szita-Gelencsér Dóra.

A Helikon Kastélymúzeum harmadik alkalommal rendezi meg a különleges, élő kastélymeséket az ünnepvárás idejében.

"Szeretnénk a gyerekeknek bemutatni egy mese köntösbe bújtatva a Helikon kastély kiállításait. Ebben az évben az Amazon Ház Látogatóközpont főúri utazások kalandos ad otthont ennek a mesesorozatnak és itt próbáljuk meg a gyerekek segítségével összeállítani a kastély mesehőseinek karácsonyi kívánságlistáját."- adott téjékoztatást Iski Szilvia történész, muzeológus.

A különleges meseórán a kicsik kívánsága is teljesülhetett. Szemléltető eszközöket próbálhatta. Megpörgették a régi hajó kormánykerekét. De gyűjtötték a cicák:Masni,Matild, Cicóka és játékos lakótársaik kívánságait is amit  az elrejtett kis mesekarácsonyfa alá tettek. December 17-ig még sok kívánság kerülhet a fa alá, addig várják a meseórákra a csoportokat a múzeumban.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus