Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Játszva hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre
2019. nov. 20. szerda | Keszthely
Játszva hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre
Ezen a héten zajlik az Európai Hulladékcsökkentési Hét. Magyarországon is több település szervez programokat az eseménnyel kapcsolatban, így Keszthely is. A Városi Gyermekkönyvtárban játékos feladatokkal és tanulságos mesével készültek a szervezők az alsó tagozatos diákoknak.

A környezetvédelemmel kapcsolatos játékos feladatokat kellett megoldaniuk az Életfa Iskola második osztályos tanulóinak. Szókirakó, betűkereső és memóriajáték is szerepelt a megoldandó rejtvények között. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, gyors, ügyes és kreatív válaszokat adtak a megfejtendő kérdésekre. Többek érveltek azzal, hogy sokat tehetünk a természetért a közlekedés reformálásával. Bámer Bálint szerint az autók számát kellene csökkenteni.

A környezetvédelem témaköre már az óvodásoknál is megjelenik, így nem volt ismeretlen a kisiskolások számára sem. A tanterv része, hogy folyamatosan ismertessék már kiskorban, hogy mi lehet annak a következménye, ha nem fordítunk elegendő figyelmet a természetünk megóvására. Capári Levente ismertette, problémát okoz az élőlények kipusztulása.

Ezen a héten kezdődött a Zalai Gyermekkönyv Hetek is, így a foglalkozáson meghallgathatták a gyerekek Shel Silverstein: A jóságos fa című meséjét is. A mű egy kedves, de szívfacsaró történet által tanít, mely a barátságról, az önzetlenségről és többek között a környezetvédelemről is szól. Magyar Szilvia ezért is választotta ezt a művet, hogy a két eseményt összekapcsolja.  A gyermekkönyvtárban többször szerveznek hasonló programokat, elsősorban az alsó tagozatos gyerekeknek.

„Nagyon aktívak a gyerekek, nagyon szeretek velük játékosan foglalkozni és nagyon szeretem a gondolatokat, amelyeket megfogalmaznak ilyenkor.”   - mondta el a könyvtáros.       

Az Eurostat statisztikái szerint kontinensünkön évente több mint 2500 millió tonna hulladék keletkezik, ez a szám pedig folyamatosan növekszik. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy a programban résztvevő olyan eseményeket szervezzenek, mellyel felhívják a figyelmet arra, hogy nyitott szemmel fedezzük fel saját és környezetünk lehetőségeit a hulladékok keletkezésének megelőzésére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 29. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthelyen a kutyás strandhoz vezető utat tisztították meg a kereszténydemokraták.
| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Zala vármegye
Nem csak rendkívül gyúlékony a szemét, de a tűzoltók bejutását is megnehezítik a felhalmozott tárgyek.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 |
A programra a szelektalok.hu oldalon lehet regisztrálni április 15-ig.
| 2023. jún. 28. szerda 17:30 | Keszthely
Keszthelyt is érinti a változás, a hulladékudvar ipari jellegű lesz.
| 2022. jan. 31. hétfő 13:34 | Keszthely
40 zsák szemetet gyűjtöttek össze szombaton önkéntesek a Szent Mihály úti gesztenyesornál.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.