+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Játszva hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre
2019. november 20. szerda 17:03 - Keszthely
Játszva hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre
Ezen a héten zajlik az Európai Hulladékcsökkentési Hét. Magyarországon is több település szervez programokat az eseménnyel kapcsolatban, így Keszthely is. A Városi Gyermekkönyvtárban játékos feladatokkal és tanulságos mesével készültek a szervezők az alsó tagozatos diákoknak.

A környezetvédelemmel kapcsolatos játékos feladatokat kellett megoldaniuk az Életfa Iskola második osztályos tanulóinak. Szókirakó, betűkereső és memóriajáték is szerepelt a megoldandó rejtvények között. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, gyors, ügyes és kreatív válaszokat adtak a megfejtendő kérdésekre. Többek érveltek azzal, hogy sokat tehetünk a természetért a közlekedés reformálásával. Bámer Bálint szerint az autók számát kellene csökkenteni.

A környezetvédelem témaköre már az óvodásoknál is megjelenik, így nem volt ismeretlen a kisiskolások számára sem. A tanterv része, hogy folyamatosan ismertessék már kiskorban, hogy mi lehet annak a következménye, ha nem fordítunk elegendő figyelmet a természetünk megóvására. Capári Levente ismertette, problémát okoz az élőlények kipusztulása.

Ezen a héten kezdődött a Zalai Gyermekkönyv Hetek is, így a foglalkozáson meghallgathatták a gyerekek Shel Silverstein: A jóságos fa című meséjét is. A mű egy kedves, de szívfacsaró történet által tanít, mely a barátságról, az önzetlenségről és többek között a környezetvédelemről is szól. Magyar Szilvia ezért is választotta ezt a művet, hogy a két eseményt összekapcsolja.  A gyermekkönyvtárban többször szerveznek hasonló programokat, elsősorban az alsó tagozatos gyerekeknek.

„Nagyon aktívak a gyerekek, nagyon szeretek velük játékosan foglalkozni és nagyon szeretem a gondolatokat, amelyeket megfogalmaznak ilyenkor.”   - mondta el a könyvtáros.       

Az Eurostat statisztikái szerint kontinensünkön évente több mint 2500 millió tonna hulladék keletkezik, ez a szám pedig folyamatosan növekszik. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy a programban résztvevő olyan eseményeket szervezzenek, mellyel felhívják a figyelmet arra, hogy nyitott szemmel fedezzük fel saját és környezetünk lehetőségeit a hulladékok keletkezésének megelőzésére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus