+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Játszva hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre
2019. november 20. szerda 17:03 - Keszthely
Játszva hívták fel a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre
Ezen a héten zajlik az Európai Hulladékcsökkentési Hét. Magyarországon is több település szervez programokat az eseménnyel kapcsolatban, így Keszthely is. A Városi Gyermekkönyvtárban játékos feladatokkal és tanulságos mesével készültek a szervezők az alsó tagozatos diákoknak.

A környezetvédelemmel kapcsolatos játékos feladatokat kellett megoldaniuk az Életfa Iskola második osztályos tanulóinak. Szókirakó, betűkereső és memóriajáték is szerepelt a megoldandó rejtvények között. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, gyors, ügyes és kreatív válaszokat adtak a megfejtendő kérdésekre. Többek érveltek azzal, hogy sokat tehetünk a természetért a közlekedés reformálásával. Bámer Bálint szerint az autók számát kellene csökkenteni.

A környezetvédelem témaköre már az óvodásoknál is megjelenik, így nem volt ismeretlen a kisiskolások számára sem. A tanterv része, hogy folyamatosan ismertessék már kiskorban, hogy mi lehet annak a következménye, ha nem fordítunk elegendő figyelmet a természetünk megóvására. Capári Levente ismertette, problémát okoz az élőlények kipusztulása.

Ezen a héten kezdődött a Zalai Gyermekkönyv Hetek is, így a foglalkozáson meghallgathatták a gyerekek Shel Silverstein: A jóságos fa című meséjét is. A mű egy kedves, de szívfacsaró történet által tanít, mely a barátságról, az önzetlenségről és többek között a környezetvédelemről is szól. Magyar Szilvia ezért is választotta ezt a művet, hogy a két eseményt összekapcsolja.  A gyermekkönyvtárban többször szerveznek hasonló programokat, elsősorban az alsó tagozatos gyerekeknek.

„Nagyon aktívak a gyerekek, nagyon szeretek velük játékosan foglalkozni és nagyon szeretem a gondolatokat, amelyeket megfogalmaznak ilyenkor.”   - mondta el a könyvtáros.       

Az Eurostat statisztikái szerint kontinensünkön évente több mint 2500 millió tonna hulladék keletkezik, ez a szám pedig folyamatosan növekszik. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja, hogy a programban résztvevő olyan eseményeket szervezzenek, mellyel felhívják a figyelmet arra, hogy nyitott szemmel fedezzük fel saját és környezetünk lehetőségeit a hulladékok keletkezésének megelőzésére.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus