+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A Spartacus sakkozóinak sikere
2019. november 19. kedd 12:01 - Keszthely
A Spartacus sakkozóinak sikere
A hét végén a Goldmark Károly Művelődési Központ nagyterme adott otthont a sakkozóknak. Veszprém ellen játszott a keszthelyi Spartacus sakk csapata az NB II-es bajnokságon. A verseny előtt díjazták az idei versenyszezon legjobb keszthelyi sakkozóját.

Hazai pályán köszöntötte Szalai István  a vendégcsapat,Veszprém edzőjét és a játékosokat a hét végi versenyen.  A pontszerző verseny előtt egy kiváló sakkozó, Rózsa Péter díjazásban részesült,melyet Nemes Klára önkormányzati képviselő ajánlott fel. 

"Az az igazság,hogy többször részt vettem sakk bajnokságon meghívott vendégként. Megnyitókat tartottam és fontosnak tartom a szellemi sport támogatását is és úgy gondoltam,hogy a legjobb keszthelyit minden esetben díjazom, nem pedig azokat akik amúgy is díjazva vannak. Tehát kiemelten a keszthelyi sakk bajnokságot, a sakk sportot. Ezzel szeretném tovább lendíteni."- mondta Nemes Klára önkormányzati képviselő.

A díj átadását követően  a 12 fős csapatok tagjai egymást köszöntve a nyerés reményében ültek a sakk táblákhoz. A keszthelyiek ellenfele nem akármilyet erőt képviselve érkezett a versenyre. A veszprémi sakkozók az NB II-ben szinte mindig dobogós hellyel zárják a pontvadászatot.

"Ez egy fontos mérkőzésünk,hisz a Veszprém nagyon jó csapat,nagyon  erős csapat. Úgy,hogy 12 táblás csapat mérkőzés. Én bízom azért – a kis arányú – győzelmünkben bízom és hát reméljük. Már már egy győzelmünk van, vidéken kezdtük,ott nyertünk 8,5 és 3,5 arányban az Arborétum csapata ellen."- adott tájékoztatást a Spartacus Sportkör elnöke, Szalai István.

A helyi rangadó jól sikerült. A régi riválisok ellen a keszthelyi Spartacus játékosai 7,5-4,5 arányban nyertek.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bodnár Sándor és a Fentős Ferenc Kamarazenekar adott adventi koncertet.
 
Zichy Emőke református lelkész gyújtotta meg a második adventi gyertyát.
 
Több programból választhattak december 2. vasárnapján a kikapcsolódásra vágyók Keszthelyen.
 
A Georgikon Kiállítóhely volt a Mikulás váró ünnep helyszíne.
 
Hagyományos Mikulás Kupán versdenyeztek az iskolások.
 
Dr.Károly Róbert előadásai segítik megérteni a komolyzenét.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó