+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Segíteni kiváltság
2019. november 12. kedd 16:04 - Keszthely
Segíteni kiváltság
A Keszthelyi Kórház és egy súlyos beteg keszthelyi férfi, Müller Károly javára szerveztek jótékonysági hangversenyt. A Hetednapi Adventista Egyház és felkért zenészek a Balaton Színházba várták szombaton a vendégeket. A program sikeres volt, összesen 400 ezer forint gyűlt össze. Több cég és szervezet is támogatta a programot, Keszthely polgármestere vállalta a védnökséget.

Kórusok, zenészek és versmondók is színpadra álltak a hangversenyen. Mindannyian egy célért vettek részt az eseményen, hogy segítsenek. A Balaton Kamarakórus tagjainak nem volt kérdés, hogy eleget tegyenek a felkérésnek.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy hívtak egy ilyen eseményre, hogy gondoltak arra, hogy akár a mi produkciónk emelheti a mai este hangulatát” - nyilatkozta Farkas Berta karnagy. 

A hangversenyt a Hetednapi Adventista Egyház és a keretein belül működő Reménység Alapítvány szervezte. A Balaton régióban működő civil szervezet alkohol rehabilitációs otthont, anyaotthont és nevelőszülői hálózatot is működtet. 2016 óta szerveznek jótékonysági koncerteket.

Frend László Zala megyei lelkész: „Most ebben az évben négy ilyen koncert lesz, még hátra van kettő. A célunk az, hogy vagy egy olyan családot, személyt támogatni, aki önhibáján kívül került súlyos, hátrányos helyzetbe, vagy valami közösségi célt szolgáló intézményt, ami a köz javát tudja szolgálni, mint mondjuk itt a kórház.”

A Keszthelyi Kórház Rehabilitációs Osztályának eszközbeszerzésére 250 ezer forint gyűlt össze. Az adományt a koncert végén vehette át Dr. Kvarda Attila főigazgató. Az intézmény mellett Müller Károly javára gyűjtöttek. Kórházi távollétében levélben mondott köszönetet a keszthelyi férfi, aki 15 évesen rokkant le egy fogászati kezelés miatt, 20 évesen vesztette el a lábát. A most 75 éves Müller Károly izomsorvadásban is szenved, ápolási költségeit 150 ezer forinttal segítette a koncert. Nővére vette át az adományt. 

„Az öcsémet az adventisták nagyon szeretik, nagyon-nagyon segítenek és mindent megtesznek érte, mert nagyon sajnálják. A kedves Laci szervezte ezt az égészet. Ez rettenetes nagy öröm számunkra, az ápolásához minden fillér kell” - mondta televíziónknak dr. Varga Gyuláné Müller Katalin. 

Az eseményt az összes szereplő közös fellépése zárta. A Hetednap Adventista Egyház szándéka a folytatás, nagy reménységük, hogy Keszthelyen hagyományt teremtenek abból, hogy a kulturális élményt összekötik emberek segítésével, közösségi célok támogatásával.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó