+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sokan látogatnak el a temetőkbe a hosszú hétvégén
2019. november 1. péntek 14:07 - Keszthely
Sokan látogatnak el a temetőkbe a hosszú hétvégén
Ma van mindenszentek. A napokban folyamatosan érkeznek a temetőkbe a hozzátartozók, hogy leróják kegyeletüket szeretteik sírjainál. A hosszú hétvégén hosszabbított nyitva tartással, temetői ügyelettel várják az embereket a VÜZ Kft. dolgozói, akik szükség esetén segítséget nyújtanak a sírok megtalálásában. A sírkertek környékén megnövekedett forgalomra kell számítani, a közlekedésben és a parkolásban polgárőrök és rendőrök is segédkeznek.

Már a délelőtti órákban is rengetegen látogattak el a keszthelyi temetőkbe, hogy elhunyt szeretteik sírjára koszorút, virágot vagy mécsest helyezzenek el. A jó időt kihasználva az emlékművek rendbetételét is sokan most végezték el. Egy keszthelyi testvérpár őseik sírjaihoz érkezett. Mécseseket, koszorút hoztak a frissen felújított emlékművükhöz, hiszen már az 1700-as évek vége óta itt nyugszanak halottaik.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ne felejtsük el, hogy milyen volt régen. Úgyhogy ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy tiszteletbe tartsuk mindig-mindig az elmúltakat" - mondta el Szalay Lúcia.

A keszthelyi Szent Miklós temetőben 7 hektáron kb. 7000 nyughely található. Sokan érkeznek távolabbról is ezekben a napokban a sírkerthez, akik nehezebben találhatják meg, hol helyezték örök nyugalomra hozzátartozóikat. Számukra nyújtanak segítséget a VÜZ Kft. dolgozói, akik ügyeletet látnak el a hétvégén.

„A temetések mellett egész évben a temető fenntartás is a mi feladatunk. De ilyenkor fokozottan ügyelünk a tisztaságra, a szemétmentességre és minden nap, tehát ma, holnap, vasárnap reggel 7-től este 8-ig ügyeletet tartunk. Bármilyen problémával, temetéssel kapcsolatban, esetleg a síremléket nem találják, lehet hozzánk nyugodtan fordulni, vagy én vagy a kollégáim tudnak segíteni.”   - ismertette Tiszolczi Béla.

A sírkertek környékén nagy autós forgalomra kell számítani a következő napokban, mely által a balesetek veszélye is megnövekedhet. Megelőzés céljából is polgárőrök segítenek a gyalogos átkelőhelyeknél, de rendőrök is irányítják a forgalmat és a parkolók környékén is járőröznek. Az Új köztemetőnél még mindig fontos felhívni az autósok figyelmét az egyirányú útra, hogy biztonságos legyen a közlekedés. De nem csak az úton lévőket érheti baleset. A Katasztrófavédelem munkatársai arra hívják fel a megemlékezők figyelmét, hogy ne hagyjanak gyúlékony anyagot az égő gyertyák, mécsesek körül, hiszen a felelőtlenséggel saját magukat és a temetők épségét is veszélyeztethetik.    

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó