Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kék hírek / A megvilágosodás napja
2019. okt. 28. hétfő | Keszthely
A megvilágosodás napja
A Keszthelyi Rendőrkapitányság statisztikái szerint ősszel a legtöbb kerékpáros baleset a világítás, vagy a láthatósági eszközök hiánya miatt történik. Ezért évek óta szerveznek tematikus programot „Megvilágosodás napja” címmel. Az akció keretében figyelemfelhívó kerékpártúrát szerveztek és Bikesafe regisztrációra is várták a bringatulajdonosokat.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon október 25-e a „Megvilágosodás napja” volt. Ennek indoka a gyakran előforduló kerékpáros balesetek voltak. A rendőrség munkatársai megvizsgálták a statisztikákat, hogy miért következtek be a balesetek. 

Dr. Lakics Andrea, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó: „A leggyakrabban előforduló baleseti ok az az volt, hogy a kerékpárosok nem voltak kellően kivilágítva, illetve nem voltak jól láthatóak. Kerékpárjukon nem használták a láthatósági eszközöket, nem voltak lámpával, fényvisszaverőkkel felszerelve a kerékpárok és a kerékpárosok nem használták a láthatósági mellényeket.”

A Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója hangsúlyozta, a megvilágosodás napjának a célja, hogy a biztonságos kerékpáros közlekedésre hívják fel a figyelmet. A rendőrség ősszel országszerte folytat kampányokat, hiszen az óraátállítás és gyakrabban tapasztalható rossz látási viszonyok miatt nagyobb veszélynek vannak kitéve a közeledők, különösen a védtelenebb kerékpárosok. 

A  megvilágosodás napja keretében un. Bikesafe regisztrációt is végeztek a keszthelyi kapitányságon. Az adatbázis segítségével a megkerült kerékpárokat vissza tudják juttatni a tulajdonoshoz. A jármű alvásszáma mellett a váz és kerék méretét, valamint a különleges ismertetőjegyeket is rögzítik a regisztrációnál. A tulajdonos és a jármű adatai az elkészült fotókkal együtt egy országos adatbázisba kerülnek, melyhez a rendőrség azonnal hozzáfér.

„Abban az esetben, ha a kerékpárt eltulajdonítják, akkor egyből hozzá tudjuk rendelni a körözést. Hozzáteszem, hogy a Keszthelyi Rendőrkapitányság területén nem volt még olyan kerékpár,a mit úgy loptak el, hogy előtte Bikesafe regisztrációban vett volna részt. tehát ez egy visszatartó erő is, abban az esetben ha látható ez a kerékpáros matrica. Egy kis matricával látjuk el a kerékpárokat és ezek sérülés nélkül nem vehetők le a kerékpárról” - fogalmazott Lakics Andrea. 

A megvilágosodás napján összesen 12 kerékpárt regisztráltak a keszthelyi rendőrök. Október 25-én figyelemfelhívó kerékpártúrát is szerveztek a városban. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Gyenesdiáson rendezték az Országos Rendőr Mix Strandröplabda Bajnokságot.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Zalaszentlászló
Hátrányos helyzetű gyermekeket táboroztatnak a zalai rendőrök.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Keszthely
Lezajlott a Közlekedik a család területi fordulója Zalaegerszegen.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Balatongyörök
Megnyitották a nyári szezont Balatongyörökön
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.