+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult az egyetem futópályája
2019. október 24. csütörtök 18:24 - Keszthely
Megújult az egyetem futópályája
Új salakréteget kapott az egyetem futópályája. A mintegy 800 ezer forintos beruházást Keszthely város önkormányzata saját forrásból finanszírozta. A pályát az egyetemi hallgatók mellett középiskolások is használják, de a keszthelyiek is szívesen járnak ide futni. A sportolók számára nagy segítség, hogy immár új salakon készülhetnek fel a versenyekre.

Testnevelés óra keretein belül is sok középiskolás diák és egyetemi hallgató használja a futópályát. A 8 sávos, salakos pálya azonban az atléták versenyre való felkészítésében is nagy szolgálatot tesz. 

A futósávok felújítása évek óta tervben volt. Ezek közül is legfontosabb a legbelső sáv, hiszen a középtávfutók ezen edzenek. Most ez a pályaszakasz új salakot kapott, így kényelmesebbé vált a sportolók számára.

„Ez a salak már eléggé megkopott, és nem csak mi, sportolók, atléták használjuk főleg a belső kört a szegély mellett, hanem a kocogók is, akiknek igényük van a mozgásra. Körülbelül 10 éve volt utoljára a belső kör lesalakozva, és most sikerült önkormányzati segítséggel, Nagy Bálint polgármester segítségével ezt az egészet megvalósítani. Salgótarján mellől hozták a salakot.” - mondta Dr. Kardos József, a KVDSE Atlétika Szakosztályának edzője.

A salak elterítését és hengerezését a VÜZ Kft. munkatársai vállalták. Keszthely városvezetése kiemelt szerepet szán a sportnak. Ez nem csak az egészséges életmód, hanem a közösségépítés szempontjából is rendkívül fontos. A város vezetése ezért döntött úgy, hogy saját forrásból támogatja az egyetem futópályájának megújítását.       

„Amikor tavalyi, tavalyelőtti évben elindítottuk az előkészítését a műanyag pálya kiépítésének, akkor már megfogalmazódott az, hogy a következő feladat, amit meg kell valósítanunk, az a meglévő salakos pályának a felújítása. Most a szeptemberi bizottsági ülésen tudtunk dönteni arról, hogy az önkormányzat költségvetésének a terhére, az egyetemmel illetve a Városüzemeltető Kft-vel közösen együttműködve tudjuk megújítani teljes egészében ezt az egész pályát, a teljes kört teljes szélességében.” - tájékoztatott Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A belső kör mellett új salakot kapott a célegyenes is. Mindemellett a pályát teljes szélességében elegyengették és újrahengerelték. A beruházás több mint 800 ezer forintba került.   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus