+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Manninger: fontos a sportolási lehetőség biztosítása
2018. április 3. kedd 15:25 - Keszthely
Manninger: fontos a sportolási lehetőség biztosítása
Több meglévő sportlétesítmény fejlesztésével javítja a szabadidős és tömegsportot a város. A létesítmények szemléjén a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy fontos cél, hogy Keszthelyen minél több lehetőség legyen a fiataloknak a sportolásra. A kézilabdázók és az atléták mellett a labdarúgók élvezhetik főleg az utóbbi időben történt fejlesztéseket.

Régóta várt és fontos sportfejlesztés volt a Csány-Szendrey iskola tornacsarnokának felújítása. Manninger Jenő elmondta, hogy a város és a Magyar Kézilabda Szövetség jóvoltából a küzdőtér burkolatát és a világítást is kicserélték, a nézőteret pedig felújították, a fűtésről pedig már napelemes rendszer gondoskodik.

„A képviselőtestülettel együtt szoktunk gondolkodni és régóta foglalkozom képviselőként is és annak idején megyei elnökként is, hogy Keszthelyen minél több lehetőség legyen a  fiataloknak a sportolásra – így épült annak idején az uszoda itt a szomszédba, így épült meg a Vajdához tartozó Mozgás Háza, amivel így a Vajdának mégis van egy tornaterme. És természetesen minden más lehetőséget is meg kell ragadni. Egy új tornaterem az egymilliárd forintba kerülne, lehet, hogy majd egyszer az is lesz, nem tettünk le róla, de nagyon fontos, hogy a meglévő létesítményeket használhatóvá és korszerűvé tegyük” - fejtette ki Manninger Jenő a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. 

Ennek szellemében készültek ezek az öltözők a Lovassy utcai sportpályánál. A helyszínbejáráson elhangzott, hogy Nagy Bálint alpolgármester mérte fel a sportolók igényeit. Ez alapján döntöttek a konténeres öltözők és a vizesblokk megvalósításáról. A fejlesztéssel jelentősen javulnak a labdarúgók lehetőségei – hangzott el a helyszínen. A nagy múltú Balaton-parti pályánál is felújítás történt. A lelátón több mint 300 ülőhelyet újítottak meg, illetve a korábbi elöregedett padsorokat is rendbe tették.  Manninger Jenő televíziónknak elmondta, hogy a kiváló atlétikai életet is támogatják, ezért futófolyosó fog épülni az egyetemi pályánál, de más fejlesztés is közel van a megvalósításhoz - tette hozzá a politikus:  „Dolgozunk azon és tulajdonképpen már a pénzt is, a támogatást is megszereztük, hogy az egyetemi focipályát is felújítsák, csak még az egyetemmel folynak a tárgyalások. Ezek szerintem kis dolgok, de nagyon fontosak ahhoz, hogy minél többen sportolhassanak. És ami nagyon fontos, hogy a Helikon parkban is mindenképpen majd amikor a zöld város projekt is elkészül,a kkor lesz ott egy korszerű futópálya, körbe körülbelül 900 méter.”

A fenti fejlesztéseket jelentős összeggel, saját forrásból valósította meg az önkormányzat a szövetségek közreműködésével. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó