+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A buszokat és a teherautókat ellenőrzik
2019. október 17. csütörtök 17:34 - Keszthely
A buszokat és a teherautókat ellenőrzik
Harmadik alkalommal ellenőrzi a rendőrség a teherautókat és a buszokat országszerte. A TISPOL akció keretein belül az egész Európai Unióban vizsgálják a hatóságok a vezető és pihenőidőt, valamint odafigyelnek egyéb jogsértésekre is. A Truck&Bus ellenőrzés október 20-ig tart.

A buszokat és a teherautókat ellenőrzik Zalában a TISPOL akció keretein belül. Szerdán a 71-es elkerülő út 103-as kilométerszelvényénél vizsgálták a járműveket a hatóságok. Az ellenőrzés tematikáját mindig a TISPOL szervezet határozza meg, a mostani akció során a rendőrség a vezető és pihenőidőre fektet hangsúlyt. Elsősorban az árufuvarozó járműveket és az utasszállító buszokat ellenőrzik.

„Maga az ellenőrzés az az egész Európai Unióban folyik. Az ellenőrzés tematikáját mindig a TISPOL szervezet határozza meg. Jelenleg a közúti teher és személyszállító járműveknél ellenőrizzük a vezetési és pihenőidőt, azonban ez nem jelenti azt, hogy egyéb jogsértésekre ne fordítanánk gondot.” - mondta Anti András, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának küldetése, hogy Európa útjait minél biztonságosabbá tegye. Ennek érdekében az év során többször is szerveznek összehangolt, az egész unióra kiterjedő akciókat. Az idei évben eddig hét ellenőrzés volt, ezekből kettő fókuszált a buszokra és a tehergépkocsikra. A hatóságok emellett vizsgálták  a biztonsági öv használatát, két alkalommal sebességet is mértek, de kiemelt figyelmet fordítottak az ittas és bódult állapotban közlekedőkre is. Az idei év volt a második, amikor a hatóságok igyekeztek kiszűrni a járművezetők figyelmét elvonó tényezőket – például a mobiltelefont. A zalai rendőrök úgy tapasztalják, hogy javul a közlekedési morál az utakon.

„Azt kell mondanom, szerencsére nem találkozunk nagy számban jogsértésekkel, ami nagyon remélem, hogy arra utal, hogy a járművezetők egyre jobban megpróbálják betartani a jogszabályokat.” - tette hozzá az osztályvezető.

A járművezetők legközelebb december 9-e és 15-e között találkozhatnak hasonló ellenőrzéssel. Akkor a hatóságok az ittasan, illetve bódult állapotban vezetők kiszűrésére fókuszálnak majd. A TISPOL akció időpontjai és részletei elérhetők a Magyar Rendőrség hivatalos honlapján a police.hu-n.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó