+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ezreket várnak a LEGO kiállításra
2019. október 15. kedd 13:49 - Keszthely
Ezreket várnak a LEGO kiállításra
Ágyút, darut és autót is lehet irányítani a Kockabarátok keszthelyi kiállításán. Szombaton nyílt meg a LEGO világ a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén. A szervezők 1,7 millió kockából állították össze az idei tárlatot. A gyerekeket többféle tematikus játszóház is várja egészen október 20-ig.

Tankok, sportkocsik, harci gályák, vonatok, űrhajók – csak néhány azok közül a járművek közül, amiket megcsodálhatott a közönség. Egy építmény például az autó működését modellezte a kormányműtől kezdve, a kuplungon át a motorig. 

„Ahogy láttam, ahogy apukám, meg anyukám vezetett…igazából kábé hasonlított nagyon rá” - mondta Takács Jenő, miután kipróbálta az építményt. 

Mintegy 30 féle téma jelent meg a kiállításon. Több városképet is megépítettek a kockabarátok. A vonat elhaladt a kikötő és az építkezés mellett. De megépült a bank, a kórház és rendőrség is.

Felkl János építő: „Igazából mi próbáljuk a mindennapi életet megvalósítani, hogy a gyerekek felismerjék, hogy azon kívül, hogy elmennek óvodába, iskolába, mi zajlik egy városba, hogyan zajlik a közlekedés, illetve tényleg a mindennapi élet pillanatait megörökíteni.”  

Darut is lehetett kezelni. Munkagépeket, alkatrészeket pakolhattak a gyerekek. A szervezők célja, hogy sok un. aktivitást nyújtsanak. A mozgó, pörgő, forgó elemek nagy népszerűségnek örvendtek. Az elektromosság mellett sűrített levegővel és kézi erővel is lehet mozgatni több szerkezetet. 

„Nagyon érdekel minket a LEGO, már engem is, gyerekkorom óta, de a fiaim is ugyanúgy felvették a fonalat és ez tényleg most ilyen kánaán itt, ahol ki lehet élni magukat. Nagyon tetszik nekünk, nekem is, meg nekik is” - nyilatkozta Ács Zsolt.

A Kockabarátok 1200 négyzetméteren rendezték meg a kiállítást. Becslésük szerint 1,7 millió kockából állították össze a tárlatot. 18 építő fogott össze. Azt vallják, hogy megszállottnak és kitartónak kell lenni, hogy valaki ilyen szinten legózzon. 

Suszter Zoltán szervező: „Általában olyan az embereknek az életútja, hogy mindenki szeret legózni, de valahogy 10-12 éves kor aközött ez így abbamarad,d e vannak néhányan, akik nem, én is ide tartozom. Én 12 éves korom után még mindig folytatom ezt a hobbit. Nyilván az ember egyre inkább beleássa magát a részletekbe belemenőkig, hogy mit lehet belőle megcsinálni, megvalósítani és akkor egy idő után az önmegvalósítás felé a kedvenc témáit elkezdi felvonultatni és megépíteni.”

A szervezők építőpályázatot is hirdettek gyerekeknek, három kategóriában. A kiállításra érkezők kvízt is kitölthetnek, mellyel LEGO csomagot lehet nyerni. A kiállítás október 12-20-ig látható a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Balatongyörökön is csatlakoztak a 10 millió fát Magyarországra felhíváshoz.
 
Ipari kikötő ellen tiltakoztak.
 
Harminckét csapat vett részt a kolbásztöltő versenyen.
 
Több, mint 200 tételt kóstolhattak a vendégek a bormustrán.
 
Az intézmény diákjai és tanárai műsorral és az emlékek felidézésével ünnepeltek a Balaton Színházban.
 
Több száz diák vett részt a Zala Megyei Kormányhivatal Pályaválasztási kiállításán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó