+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok újdonsággal készülnek a Kockabarátok
2019. október 11. péntek 16:51 - Keszthely
Sok újdonsággal készülnek a Kockabarátok
Római diadalmenet, repülőtér, csatahajó és középkori életkép is látható lesz a kockabarátok idei összeállításon. A LEGO kiállítást 1200 négyzetméteren rendezik meg, a szervezők becslése szerint 1,7 millió kockából állítják össze a tárlatot. A szombaton, azaz holnap nyíló kiállításon játszóház és interaktív játékok is lesznek.

Star Wars, repülőtér, hajókikötő, összesen 30 féle téma jelenik meg a kiállításon. Negyedik alkalommal jöttek össze a Kockabarátok, hogy saját alkotásaikból mutassanak be tárlatot.

„Ez a Szent István csatahajónak a LEGO makettje, melyet másfél év alatt építettem meg és ugye több darabból áll. Ezért is van, hogy most éppen ezt a főárbócot rakom be a helyére. Ebbe mondjuk van egy vasrúd merevítésnek, de egyébként minden eleme, a belső szerkezet is – hátrébb látszik, hogy minden eleme – LEGO-ból van” - mondta a hajók építője. 

A 3,5 méter hosszú tengerjáró körülbelül 100 ezer építőelemből áll, a szomszédságában pedig egy ötméteres csatahajó épül. A monumentális építmények és kisebb társaik is részletgazdagok. Újdonság ez a római diadalmenet, mely a Kr. u. 1 századot idézi meg a Forum Romanum előtt. A szervezők az elmúlt évhez képest több újdonsággal készültek.

Suszter Zoltán szervező: „Igyekszünk új játszóházakat bedobni, idén lesz kimondottan lányos játszóházunk, új interaktív asztalunk lesz, illetve még több aktivitás, ami tavaly nem volt.”

A szervezők építőpályázatot is hirdettek gyerekeknek, három kategóriában. A kiállításra érkezők kvízt is kitölthetnek, mellyel LEGO csomagot lehet nyerni. A kiállításon irányítható vonatok és daruk is lesznek, de az autó működését is megismerhetik az érdeklődők. A szervezők az elmúlt években is tapasztalták, hogy hatalmas a LEGO iránti rajongás, amit itt monumentális méretekben élhetnek át az érdeklődők: „Nagyon nagy LEGO kultusz van most, szinte minden családban, minden gyerek LEGO-zik. Ez a fő mozgatórugó, a LEGO iránti rajongás. Ezen kívül nyilván, amiket az előbb felsoroltam, tehát a mennyiség miatt is, hogy ezt így egyben látni, ennek van egy varázsa. Mindenhol az jön le, a LEGO logók, a plakátok, mindenhonnét sugárzik a LEGO.”   

A kiállítás október 12-20-ig látható a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus