Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Sok újdonsággal készülnek a Kockabarátok
2019. okt. 11. péntek | Keszthely
Sok újdonsággal készülnek a Kockabarátok
Római diadalmenet, repülőtér, csatahajó és középkori életkép is látható lesz a kockabarátok idei összeállításon. A LEGO kiállítást 1200 négyzetméteren rendezik meg, a szervezők becslése szerint 1,7 millió kockából állítják össze a tárlatot. A szombaton, azaz holnap nyíló kiállításon játszóház és interaktív játékok is lesznek.

Star Wars, repülőtér, hajókikötő, összesen 30 féle téma jelenik meg a kiállításon. Negyedik alkalommal jöttek össze a Kockabarátok, hogy saját alkotásaikból mutassanak be tárlatot.

„Ez a Szent István csatahajónak a LEGO makettje, melyet másfél év alatt építettem meg és ugye több darabból áll. Ezért is van, hogy most éppen ezt a főárbócot rakom be a helyére. Ebbe mondjuk van egy vasrúd merevítésnek, de egyébként minden eleme, a belső szerkezet is – hátrébb látszik, hogy minden eleme – LEGO-ból van” - mondta a hajók építője. 

A 3,5 méter hosszú tengerjáró körülbelül 100 ezer építőelemből áll, a szomszédságában pedig egy ötméteres csatahajó épül. A monumentális építmények és kisebb társaik is részletgazdagok. Újdonság ez a római diadalmenet, mely a Kr. u. 1 századot idézi meg a Forum Romanum előtt. A szervezők az elmúlt évhez képest több újdonsággal készültek.

Suszter Zoltán szervező: „Igyekszünk új játszóházakat bedobni, idén lesz kimondottan lányos játszóházunk, új interaktív asztalunk lesz, illetve még több aktivitás, ami tavaly nem volt.”

A szervezők építőpályázatot is hirdettek gyerekeknek, három kategóriában. A kiállításra érkezők kvízt is kitölthetnek, mellyel LEGO csomagot lehet nyerni. A kiállításon irányítható vonatok és daruk is lesznek, de az autó működését is megismerhetik az érdeklődők. A szervezők az elmúlt években is tapasztalták, hogy hatalmas a LEGO iránti rajongás, amit itt monumentális méretekben élhetnek át az érdeklődők: „Nagyon nagy LEGO kultusz van most, szinte minden családban, minden gyerek LEGO-zik. Ez a fő mozgatórugó, a LEGO iránti rajongás. Ezen kívül nyilván, amiket az előbb felsoroltam, tehát a mennyiség miatt is, hogy ezt így egyben látni, ennek van egy varázsa. Mindenhol az jön le, a LEGO logók, a plakátok, mindenhonnét sugárzik a LEGO.”   

A kiállítás október 12-20-ig látható a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. okt. 15. kedd 13:49 | Keszthely
1,7 millió kockából állították össze az idei LEGO kiállítást a Sopron utcai bevásárlóközpont emeletén.
| 2019. máj. 24. péntek 15:50 | Keszthely
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
| 2017. szep. 26. kedd 16:03 | Keszthely
1200 négyzetméteres területen, 15 kiállító mutatkozik be a keszthelyi kiállításon.
| 2016. szep. 20. kedd 13:51 | Keszthely
Tíz napon át élvezheti a közönség Keszthelyen a megye eddigi legnagyobb Lego kiállítását.
| 2016. szep. 15. csütörtök 16:02 | Keszthely
Szeptember 16-án nyílik a keszthelyi Lego kiállítás.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.