+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fejlesztések a bölcsődében
2019. október 10. csütörtök 16:37 - Keszthely
Fejlesztések a bölcsődében
Mintegy 2 millió forintból kapott napvitorlákat és új burkolatot a Szivárvány Bölcsőde terasza. A beruházást a fenntartó Egyesített Szociális Intézmény saját forrásból finanszírozta. A 72 férőhelyes bölcsőde évek óta telt házzal működik, jelenleg 69 gyereket látnak el a gondozók.

Már birtokba is vették a Szivárvány Bölcsőde apróságai a frissen leburkolt teraszt. A gyerekek vidáman szaladgálnak, bicikliznek a gumiburkolaton. Az intézmény teraszán korábban járólap volt, ezt több helyen betonnal javították ki az évek során. Az új járófelületet úgy alakították ki, hogy óvják a gyerekek testi épségét. A gumiburkolatot a fenntartó Egyesített Szociális Intézmény munkatársai rakták le.

„A gumiburkolat meg úgynevezett esésvédő gumiburkolat, tehát ezeknek a kicsiknek, akik itt nap mint nap motoroznak, játszanak, szaladgálnak, egy nagyon hasznos találmány, mert így legalább akkor nem sérülnek meg. Az anyagköltséget az Egyesített Szociális Intézmény költségvetéséből fedeztük, és a kollégáimmal raktuk le együtt, közös munkával, szombaton, pénteken, munkaidőben és munkaidőn kívül, de inkább munkaidőn kívül.” - tájékoztatott Királyné Domaházi Csilla, az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője.

A gumiburkolat mellett napvitorlák is helyet kaptak a teraszon. Ezek már a nyáron elkészültek, így a legmelegebb hónapokban is élvezhették az árnyékot a gyerekek. A felújított terasz átadóján Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere elmondta, a bölcsőde kiemelt intézmény a városban és évek óta telt házzal működik. Az intézmény vezetője kiemelte, ez a felújítás nagyon sokat jelent a számukra.

„Már régóta szerettünk volna a bölcsődébe, annak ellenére, hogy hatalmas fák vannak az udvaron, nagyon szerettünk volna egy árnyékoló technikát kialakítani, árnyékolástechnikát kialakítani. Azért pont úgy megy le a nap, illetve úgy éri a gyerekeket, hogy akik az udvaron a teraszon vannak, őket érte a nap. Ezért volt fontos." - emelte ki Csizmadia Lászlóné, a Keszthelyi ESZI Szivárvány Bölcsőde bölcsődevezetője.

A bölcsőde teraszának felújítása mintegy 2 millió forintba került. A Szivárvány Bölcsődébe jelenleg 69 gyerek jár, az intézményben 72 férőhely van. A bölcsőde vezetője elmondta, mivel egy régi épületben működnek, ezért még számos felújítási terv vár kivitelezésre. Hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben ezekre is sor kerül majd.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus