Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fejlesztések a bölcsődében
2019. okt. 10. csütörtök | Keszthely
Fejlesztések a bölcsődében
Mintegy 2 millió forintból kapott napvitorlákat és új burkolatot a Szivárvány Bölcsőde terasza. A beruházást a fenntartó Egyesített Szociális Intézmény saját forrásból finanszírozta. A 72 férőhelyes bölcsőde évek óta telt házzal működik, jelenleg 69 gyereket látnak el a gondozók.

Már birtokba is vették a Szivárvány Bölcsőde apróságai a frissen leburkolt teraszt. A gyerekek vidáman szaladgálnak, bicikliznek a gumiburkolaton. Az intézmény teraszán korábban járólap volt, ezt több helyen betonnal javították ki az évek során. Az új járófelületet úgy alakították ki, hogy óvják a gyerekek testi épségét. A gumiburkolatot a fenntartó Egyesített Szociális Intézmény munkatársai rakták le.

„A gumiburkolat meg úgynevezett esésvédő gumiburkolat, tehát ezeknek a kicsiknek, akik itt nap mint nap motoroznak, játszanak, szaladgálnak, egy nagyon hasznos találmány, mert így legalább akkor nem sérülnek meg. Az anyagköltséget az Egyesített Szociális Intézmény költségvetéséből fedeztük, és a kollégáimmal raktuk le együtt, közös munkával, szombaton, pénteken, munkaidőben és munkaidőn kívül, de inkább munkaidőn kívül.” - tájékoztatott Királyné Domaházi Csilla, az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője.

A gumiburkolat mellett napvitorlák is helyet kaptak a teraszon. Ezek már a nyáron elkészültek, így a legmelegebb hónapokban is élvezhették az árnyékot a gyerekek. A felújított terasz átadóján Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere elmondta, a bölcsőde kiemelt intézmény a városban és évek óta telt házzal működik. Az intézmény vezetője kiemelte, ez a felújítás nagyon sokat jelent a számukra.

„Már régóta szerettünk volna a bölcsődébe, annak ellenére, hogy hatalmas fák vannak az udvaron, nagyon szerettünk volna egy árnyékoló technikát kialakítani, árnyékolástechnikát kialakítani. Azért pont úgy megy le a nap, illetve úgy éri a gyerekeket, hogy akik az udvaron a teraszon vannak, őket érte a nap. Ezért volt fontos." - emelte ki Csizmadia Lászlóné, a Keszthelyi ESZI Szivárvány Bölcsőde bölcsődevezetője.

A bölcsőde teraszának felújítása mintegy 2 millió forintba került. A Szivárvány Bölcsődébe jelenleg 69 gyerek jár, az intézményben 72 férőhely van. A bölcsőde vezetője elmondta, mivel egy régi épületben működnek, ezért még számos felújítási terv vár kivitelezésre. Hozzátette, bízik benne, hogy a jövőben ezekre is sor kerül majd.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.