+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Légy példakép!
2019. október 7. hétfő 19:11 - Keszthely
Légy példakép!
Ebben az évben is sportolásra, egészséges életmódra és a közösség fontosságára hívta fel a figyelmet a hét végén megrendezett Légy példakép!elnevezésű kerékpáros program. A szervezők célja megvalósult: minden évben nő a csatlakozók száma, szombaton közel kétszázan pattantak kerékpárra.

Lezártak egy nagy  területet a Keszthely és Gyenesdiás között lévő bevásárló centrum parkolójában . Biztosítva a Légy példakép elnevezésű program részvevőinek a helyet és a biztonságot. Színes kavalkád, és rengeteg kerékpár  fogadta a vásárlókat. Ott gyülekeztek a bicajosok.Nagy Bálint Keszthely város alpolgármestere köszöntötte a sportprogram részt vevőit  hangsúlyozva annak szerepét.

"Minden olyan rendezvény jó ami a közösséget összehozza. Ezek a sportrendezvények,ezek a kültéri sport rendezvények, a futás a kerékpározás azért nagyon fontos mert egyrészt Keszthely és térsége olyan földrajzi környezetben helyezkedik el ahol vétek lenne nem kihasználni azt a szépséget ami körül vesz minket,másrészt pedig azért mert egy olyan közösségi rendezvényről van szó ami valóban élénkíti Keszthely közösségi életét."- emelte ki az alpolgármester.

Százhetven kerékpáros választotta hét végi szabadidős programnak a kerekezést. Hetedik  alkalommal rendezték meg a Légy példakép elnevezésű túrát.

"A cél az egyértelmű:Együtt legyünk,jól érezzük magunkat,sportoljunk,beszélgessünk. S a hátam mögött látható a tömeg. Érezzék jól magukat az emberek."- mondta Horváth Imre főszervező.

Intézmények ,családok , a túrázás,biciklizés szerelmesei vettek részt a kerékpáros programon. Ismerősként találkoztak csapatok, egyéni túrázók.

"Amióta van a rendezvény minden évben jövök mert fontosnak tartom a biciklizést, alapban is sokat sportolok. Ha van lehetőségem a Balatont is minden évben megkerülöm."- mondta el a Sümegcsehiből érkezett Piros Balázs.

 Kiss László esperes áldotta meg a kerékpáros túra résztvevőit akik bringára pattantak és rendőri biztosítás mellett kerekeztek a kerékpárútig, hogy ott folytassák útjukat Balatongyörökre,a Szépkilátóhoz. A kétszer 9 km-es túrának az  idő is kedvezett.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó