+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rendőrt kellett hívnia a Keszthelyi TV-nek
2019. október 3. csütörtök 15:43 - Keszthely
Rendőrt kellett hívnia a Keszthelyi TV-nek
A Keszthelyi Televízió történetében először kellett hatósági intézkedéshez folyamodni ma délelőtt. Dr. Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke többszöri felszólításra sem hagyta el az épületet, ezért volt szükség a rendőrök jelenlétére. A történteket Sámel József ügyvezető felháborítónak tartja.

A Keszthelyi Televízió augusztus 22-én adta hírül, hogy kampányszabályzatot fogalmazott meg az októberi önkormányzati választásokkal kapcsolatban. Ezt a szabályzatot minden párt és szervezet aláírva küldte vissza, így a KÉVE is. Az írás tartalmazza, hogy a Televízió a polgármester-jelöltek számára bemutatkozási lehetőséget biztosít, mely összesen egyszeri alkalommal, szeptember 27-én kerül adásba, a Híradót követően. A műsort ennek megfelelően közvetítette is televíziónk. Ma délelőtt a KÉVE polgármesterjelöltje és egyik képviselőjelöltje azzal a kéréssel fordultak Sámel József ügyvezetőhöz, hogy a Televízió bocsássa rendelkezésükre az elkészült, róluk szóló felvételt. Mivel szabályba van foglalva, hogy a Keszthelyi Televízió senkinek nem ad ki anyagot, így kérte őket az ügyvezető, hogy adják írásba kérelmüket, melyre írásban fog válaszolni jogásszal való egyeztetést követően. Ezt el is fogadták. Fél órával később érkezett Dr. Weller-Jakus Tamás, a KÉVE elnöke, aki követelte az ügyvezetőtől, hogy azonnal adja írásba, hogy kiadja az anyagot vagy nem. Sámel József kérte türelmét, de Weller-Jakus kijelentette, ő addig nem hagyja el az intézményt, amíg nem kapja meg a kért választ írásban, ha kell ott is ebédel. Ezt követően az összes kolléga jelenlétében szólította fel Sámel József a KÉVE elnökét, hogy távozzon, vagy rendőrt hív. Mivel továbbra sem mozdult, hamarosan megérkeztek a hatóság emberei, akiknek Weller-Jakus már azt állította, hogy csak azt a mondatot szeretné írásba kapni, hogy a jogásszal való egyeztetés után kapnak választ a kérelemre. Sámel József elmondta, felháborítónak tartja a történteket.

„Számomra megdöbbentő ez a történet, már csak azért is, mert előtte egyeztettem a KÉVE polgármesterjelöltjével és képviselőjelöltjével, akikkel tulajdonképpen megbeszéltük, azt, hogy írásbeli kérelmükre én is írásban válaszolok. És azt fogom válaszolni, hogy igen, vagy nem, de ezt csak a jogásszal való egyeztetés után tudom megtenni, főleg úgy, hogy ennek van azért némi átfutási ideje. Az egyesület elnöke, miután bejött hozzánk, szintén azt követelte, hogy most azonnal válaszoljak igennel vagy nemmel, mert hogy addig nem megy el a televízió épületéből, amíg ezt meg nem teszem. Ezért kénytelenek voltunk más megoldáshoz folyamodni, ugyanis a televízió egy önálló intézmény, amiben szakmai munka folyik és ezt a munkát senki nem zavarhatja meg. Én azt tudom mondani erre, hogy elfogadhatatlan, ami történt és ezt a magam és a kollégáim nevében egyértelműen vissza tudom csak utasítani.”  - ismertette Sámel József.

A megegyezést szorgalmazó rendőrök jelenlétében az ügyvezető – fenntartva addigi álláspontját, miszerint jogásszal való egyeztetés után tud választ adni – ezt írásba is adta. Dr. Weller-Jakus Tamás ezt követően önként távozott az intézményből.

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus