Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Villanyautósok találkoztak Keszthelyen
2019. szep. 30. hétfő | Keszthely
Villanyautósok találkoztak Keszthelyen
65 elektromos gépjármű sorakozott fel szombaton a Festetics-kastély parkjában. Második alkalommal szervezték meg ugynais Keszthelyen az országos Villanyautós találkozót. Az összejövetel célja, hogy bemutassa az érdeklődőknek ezeknek a járműveknek a működését és hogy lehetőséget adjon arra, hogy a tulajdonosokkal beszélgetve több információt kaphasson a közönség.

Az ideutazásáról mesél Varga Balázs. A fiatalembernek háromszor kellett töltenie útja során a járművét, hogy Keszthelyre érhessen. Az összejövetelre az ország minden részéből érkeztek gépjárművek, hogy találkozzanak egymással, megoszthassák tapasztalataikat és hogy büszkélkedhessenek saját járműveikkel.

Lövész Péter Gárdonyból autózott el a helyszínre. Korábban egy hibrid típussal rendelkezett. Ez a járműve április óta van nála, mint elmondta, véleménye szerint fenntartásilag ez jelenleg a legolcsóbb autó Magyarországon.

„Én a környezetkímélet miatt választottam az elektromos autót, hiszen én úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy egypár kilométert menjünk a városba, ugyanis én is városi vagyok, teljesen felesleges a benzinmotort, illetve a dieselmotort beindítani és ugye környezetet szennyezni. De áprilisba lecseréltem a hibrid autómat egy teljesen elektromost Hyundai IONIQ Electricre, ezt pedig azért tettem meg, mert rájöttem ara, hogy még az a hatótávnövelő benzinmotor is teljesen fölösleges egy autóba.”

A program privát szervezésű, egy cserszegtomaji férfi rendezte meg második alkalommal. Az összejövetel nagy népszerűségnek örvendett, míg az elmúlt évben 23, addig idén 65 autós regisztrált.

„A célja Isten igazából az, hogy megmutatni a zöldrendszámos autókat. Itt többsége az full elektromos, hogy ezek vannak és egyre elterjedtebbek az országba és bízunk benne, hogy itt Keszthelyen és környékén is el fognak terjedni, minél többet láthatunk belőle és hát reméljük majd, hogy Keszthelyen is majd ezt követően a zöldrendszámos autóknak esetlegesen ingyenes lesz a parkolás, valamint több töltési lehetőséget tud adni az önkormányzat, vagy bármi más pályázat alapján.”

A találkozón több típusú gépjárművet is megismerhettek az érdeklődők. Ezek előnyeiről és hátrányairól is tájékozódhattak a nap során a tulajdonosoktól, akik szívesen osztották meg tapasztalataikat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2020. szep. 28. hétfő 16:36 | Keszthely
A Festetics-kastély parkjában mintegy 85 elektromos autó tulajdonosa cserélt tapasztalatot.
| 2020. már. 3. kedd 17:03 | Keszthely
A városban működő tíz e-töltőpont mellett további négyre van kilátás.
| 2019. aug. 29. csütörtök 16:47 | Keszthely
Szeptember 28-án a Festetics-kastély parkjába érkeznek az elektromos autók.
| 2019. júl. 17. szerda 22:00 | Vonyarcvashegy
A jövőben szinte észrevétlenül zajlik a szemét gyűjtése a vonyarcvashegyi Lidó strandon.
| 2018. jún. 5. kedd 16:30 | Cserszegtomaj
Felújított játszóteret és elektromos autók számára kialakított töltőpontot adtak át Cserszegtomajon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.