+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közösségépítés és gólyaavatás
2019. szeptember 20. péntek 15:38 - Keszthely
Közösségépítés és gólyaavatás
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat. A Vajda János Gimnázium programjának fő célja a közösségépítés, az új tanulók avatása és a tanár-diák kapcsolatok mélyítése. A rendezvényt a zenés programok mellett gólyabál és papírgyűjtés is színesítette.

Minden a szórakozásról szólt két napon át a gimnáziumban. A Vajda Napokon minden osztály műsorral készült és vetélkedőn versengett. A presztízs mellett az a tét, hogy ki szervezheti meg a következő Vajda Napot. Idén is minden feladat a rendező osztályra hárult.

„Az egész program szerdán kezdődött egy papírgyűjtéssel, ahol több mint 10 tonna papírt gyűjtöttünk, tehát az osztályok nagyon odatették magukat és gyakorlatilag már június 15. óta szervezzük, viszont ez az elmúlt két hét az, amikor igazán átéreztük ennek az egésznek a súlyát, mert a programokat, a zenéket, a színpadot, mindent nekünk kellett szervezni” - nyilatkozta a szervezők részéről Dietrcich Máté.   

Az idei tanévben három osztályban, csaknem száz kilencedik évfolyamos diák kezdte meg itt középiskolai tanulmányait. A humoros avatásuk mellett nagyon fontos, hogy beilleszkedjenek a gimnázium közösségébe. E mellett a tanár-diák kapcsolatokat is segítik a közös programok. 

Varga Gábor mb. intézményvezető: „A kilencedikesek újonnan érkeznek ide be, mindenki visszajön a nyári szünetről és egy kiváló alkalom ez a Vajda Napok arra, hogy egy kicsit lazább keretbe, egymáson nevetve, egymást támogatva, egymáson egy kicsit élcelődve jól érezze magát tanár és diák, tehát kiváló közösségépítő rendezvényünk.”

A vajdás diákok büszkék az itt kialakult közösségre. A tanulók igyekeznek szoros kapcsolatot ápolni egymással. A kiváló eredményekkel rendelkező gimnázium népszerű célpontja az általános iskolásoknak. 

„Családfám már az 1940-es évek óta ebbe a gimnáziumba jár, így nem mertem volna én sem más gimnáziumba menni. E mellett pedig csupa jót hallottam a tanárokról” - mondta Laczikó Benedek, az iskola újdonsült diákja. 

A programra küldöttség is érkezett, a segesvári líceummal 30. éve fennálló cserekapcsolat jegyében idén 50 segesvári magyar tanulót láttak vendégül Keszthelyen. Az esemény programját tombola, gólyaavató, koncert, tanár-diák foci is gazdagította. A 32. Vajda napokat idén is gólyabál zárja.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus