+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 20 éves a Balaton Art
2019. szeptember 18. szerda 19:12 - Vonyarcvashegy
20 éves a Balaton Art
Hogy miért alakulnak alkotói csoportok? Nehéz lenne megválaszolni. Egy azonban biztos. Hazánkban a képzőművészeti ágakban nagyon sokat szeretnek csoportban alkotni. Egyre több a kreatív csoport, az alkotóközösség. A Balaton Art alkotóközösség immár 20 éve működik Vonyarcvashegyen. Tagjai a jubileum alkalmával kiállítással is ünnepelnek.

Vonyarcvashegyen a Balaton Art alkotóközösség 1999 decemberében alakult. A kezdetektől a Művelődési Ház ad otthont az alkotómunkára. Fennállásuk 20. évfordulóját ünnepelve egy kiállítással mutatják be mivel is telik a közösen eltöltött idő. A közösség tagjai nem profi festők, szobrászok, fafaragók. Mindenki a hobbijának él amikor alkot.

"A festészetet mindig nagyon kedveltem, de csak csodáltam a festőket, de kipróbálni magam nem mertem. S 20 évvel ezelőtt Major Lajos kezdeményezésére, szervezésében megalakult a Balaton Art Alkotóközösség és én akkor örömmel léptem be, hogy lehetőséget kapok arra, hogy szerezzek ismereteket és hogy kipróbáljam magamat."-mondta Frickerné Szemes Mari a közösség tagja.

A két évtized alatt a kis közösség taglétszámában változott. Jelenleg 15-en vannak. Nemcsak helyi, hanem környékbeli alkotók is csatlakoztak a vonyarcvashegyi művész csoporthoz.  Nem kell elvonulni otthon egy palettával, vászonnal, fonallal vagy tűvel ahhoz, hogy új alkotások szülessenek. Havonta szerveznek alkotó hétvégét amikor közösen dolgoznak. Mert nemcsak az alkotás öröme, hanem a közösség is sokat jelent számukra.

"Az egymás iránti nyitottság, sokféleség tart össze bennünket. A közös programjainkat csakis úgy tudjuk megvalósítani, hogy a közösségen belül egyetértés van. Harmónia, s ezt büszkén állíthatom, hogy ez így is van." - mondta Börner Csák Ildikó, a Balaton Art Alkotóközösség vezetője.

A Balaton Art tagjai több hazai kiállításon mutatták már be munkáikat. Az alkotáson kívül nagy hangsúlyt fektetnek művészcsoportokkal való kapcsolataikra. Közös programok szervezésére amivel tovább tudják erősíteni közösségüket.Jubileumi tárlatuk szeptember 30-ig látható Vonyarcvashegyen.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó