Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Sikeresen zárult az idei Klassz a pARTon
2019. szep. 4. szerda | Keszthely
Sikeresen zárult az idei Klassz a pARTon
Augusztus 30-án véget ért az idei Klassz a pARTon fesztivál. Az ötéves rendezvénysorozaton 14 településen 51 előadáson vehetett részt a klasszikus zenét kedvelő közönség. A szervezők idén új programokkal is készültek, de terveik között szerepel, hogy a következő években is folyamatosan megújítják a kínálatot.

A Bach Kamarakórus előadását hallgathatta a közönség a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban. A németajkú együttes a Münchener Bach-Chor tagjaiból áll leginkább, akik 2015 óta szerveznek kamarakórus-tábort Dörgicsén. Nyaranta a Balaton-felvidéken lépnek fel. Érdi Tamással, a Klassz a pARTon megálmodójával véletlenszerűen találkoztak Tihanyban egy kávézóban.

„Ott ült a Tamás, meg az Érdi Márta és odamentem és meghívtam őket a dörgicsei kóruskoncertre és eljöttek hál’ Istennek. Ugye nagyon örültünk és utána volt még egy fogadás nálunk a háznál és a Mártának mindjárt eszébe jutott, hogy egy nyári koncertet lehetne a kertben csinálni.” - mondta el Reith András.

A kamarakórus koncertjével zárult ebben az évben a Klassz a pARTon! fesztivál. A rendezvénysorozat mindenhol nagy sikernek örvendett idén is, a 14 település összes előadásán teltház fogadta a művészeket. A szervezők a 2019-es évadban törekedtek az újításra, hogy még színesebb programokkal várják a klasszikus zenét kedvelő közönséget. Többek között óriás bábos performansz, gyermekprogramok és szalonkoncert is szerepelt a kínálatban

Keszthelyen három helyszínen, a Helikon Kastélymúzeum tükörtermében, a Balaton-parti Zenepavilonnál és a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban rendezték meg az előadásokat. Az évad során összesen kilenc ingyenes koncertet hallgathattak meg az érdeklődők a legkülönfélébb és legkiválóbb művészektől. Az idén ötödik évét ünneplő rendezvénysorozat célja továbbra is az, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét.

„Úgy gondoljuk, hogy ötödik évben, ötéves ez a fesztivál, beérett. Tehát óriási sikerélményeik voltak a művészeknek, a szervezőknek, tehát nekünk is és azt gondolom, hogy a közönségnek is. Minden koncertünk, akár Keszthelyen, akár más településen teltházzal zajlott.” - ismertette Horváth Viola.

A szervezők a sikerre való tekintettel már a következő évadra készülnek. Terveik között szerepel, a következő években találkozókkal is szeretnék színesíteni a programot. Ígérik azt is, hogy a Klassz a pARTon rendezvénysorozaton továbbra is kimagasló színvonalú művészek koncertjein vehetnek részt az érdeklődők.    

Lendvai Bianka - Keszthely TV

| 2023. júl. 18. kedd 17:32 | Keszthely
A Balaton északi partján 9, a déli parton 3 település ad otthont az ingyenes koncerteknek.
| 2022. júl. 29. péntek 17:58 | Keszthely
A Cimbora Alapítvány idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a komolyzenei programsorozatot.
| 2021. aug. 12. csütörtök 14:02 | Keszthely
Keszthelyen is szórakoztatta a közönséget a Klassz a pARTon rendezvénysorozat családi programja.
| 2021. aug. 9. hétfő 16:14 | Keszthely
Az érdeklődők hét napon át hallhatnak különböző klasszikus zenei koncerteket a városban.
| 2018. júl. 10. kedd 16:45 | Keszthely
A kortárs klasszikus zene előadói koncerteznek szerte az országban, így Keszthelyen is a nyár folyamán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.