+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeresen zárult az idei Klassz a pARTon
2019. szeptember 4. szerda 15:03 - Keszthely
Sikeresen zárult az idei Klassz a pARTon
Augusztus 30-án véget ért az idei Klassz a pARTon fesztivál. Az ötéves rendezvénysorozaton 14 településen 51 előadáson vehetett részt a klasszikus zenét kedvelő közönség. A szervezők idén új programokkal is készültek, de terveik között szerepel, hogy a következő években is folyamatosan megújítják a kínálatot.

A Bach Kamarakórus előadását hallgathatta a közönség a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban. A németajkú együttes a Münchener Bach-Chor tagjaiból áll leginkább, akik 2015 óta szerveznek kamarakórus-tábort Dörgicsén. Nyaranta a Balaton-felvidéken lépnek fel. Érdi Tamással, a Klassz a pARTon megálmodójával véletlenszerűen találkoztak Tihanyban egy kávézóban.

„Ott ült a Tamás, meg az Érdi Márta és odamentem és meghívtam őket a dörgicsei kóruskoncertre és eljöttek hál’ Istennek. Ugye nagyon örültünk és utána volt még egy fogadás nálunk a háznál és a Mártának mindjárt eszébe jutott, hogy egy nyári koncertet lehetne a kertben csinálni.” - mondta el Reith András.

A kamarakórus koncertjével zárult ebben az évben a Klassz a pARTon! fesztivál. A rendezvénysorozat mindenhol nagy sikernek örvendett idén is, a 14 település összes előadásán teltház fogadta a művészeket. A szervezők a 2019-es évadban törekedtek az újításra, hogy még színesebb programokkal várják a klasszikus zenét kedvelő közönséget. Többek között óriás bábos performansz, gyermekprogramok és szalonkoncert is szerepelt a kínálatban

Keszthelyen három helyszínen, a Helikon Kastélymúzeum tükörtermében, a Balaton-parti Zenepavilonnál és a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban rendezték meg az előadásokat. Az évad során összesen kilenc ingyenes koncertet hallgathattak meg az érdeklődők a legkülönfélébb és legkiválóbb művészektől. Az idén ötödik évét ünneplő rendezvénysorozat célja továbbra is az, hogy népszerűsítse a klasszikus zenét.

„Úgy gondoljuk, hogy ötödik évben, ötéves ez a fesztivál, beérett. Tehát óriási sikerélményeik voltak a művészeknek, a szervezőknek, tehát nekünk is és azt gondolom, hogy a közönségnek is. Minden koncertünk, akár Keszthelyen, akár más településen teltházzal zajlott.” - ismertette Horváth Viola.

A szervezők a sikerre való tekintettel már a következő évadra készülnek. Terveik között szerepel, a következő években találkozókkal is szeretnék színesíteni a programot. Ígérik azt is, hogy a Klassz a pARTon rendezvénysorozaton továbbra is kimagasló színvonalú művészek koncertjein vehetnek részt az érdeklődők.    

Lendvai Bianka - Keszthely TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó