+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szép volt Laura!
2019. szeptember 3. kedd 19:10 - Keszthely
Szép volt Laura!
Köztudott, hogy a Keszthelyen a ZSzC Asbóth Sándor iskolájában kiemelkedő szakmai képzés folyik. Hazai és nemzetközi versenyeken is remekeltek már az intézmény tanulói. A szépészeti szakmában az idei világversenyen is az iskola volt tanulója képviselte hazánkat. A világ legnagyobb szakképzési versenyéről Cságoly Laura szépségápoló kiválósági éremmel és 9.helyezéssel tért haza Oroszországból.

Augusztus 23-26 között rendezték meg az oroszországi Kazanban  a szakmák világversenyét. A világ legnagyobb szakmai rendezvényén 63 országból, 1370 fiatal 56 szakmában mérte össze tudását. A szépségápolás szakmában a keszthelyi Asbóth iskolában végzett Cságoly Laura átlag feletti teljesítménnyel szerzett kiválósági érmet .  Büszkén mutatja érmét amivel a 9.helyezés mellett visszatért hazájába. Az összetett feladatokból álló versenyre egykori iskolájában készült fel. Minden  segítséget megkapott a szakma hazai mestereitől , oktatóitól is. Fél évet készült az Európa Bajnokságot követően  a szakmák olimpiájára ahol több napon át kellett a legjobbat teljesíteni.

"Első nap volt egy műköröm díszítésünk,délután pedig három gyantázási technikát kellett teljesíteni. Második nap egy hosszabb nap volt. Ott egy négy órás érett bőr ill.egy pedikűr kezelést kellett megcsinálni. Aztán 3. nap volt egy műszempilla építés ill egy hosszabb szintén négy órás spa kezelés ."-emlékezett vissza feladataira Cságoly Laura.

A verseny negyedik napján a látványos sminkkészítésben kellett remekelni. Minden feladatnál külön nehézség volt,hogy  a versenyzők kapott modellen, kapott anyaggal és eszközökkel dolgoztak. Laura felkészítője, Linhart Rita nemzetközi szakértő nagyon elégedett az eredménnyel,végigkísérte  tanítványa versenynapjait.

"Én kívülről figyeltem a történéseket és hát nagyon izgultam. Azért izgultam mert láttam a Laurán is,hogy egy-egy adott feladatnál  - mind a mellett,hogy ő egy higgadt és jó versenyző – a mimikája hogyan változott,hogyan feszült be és esetleg olyan apró hibák előfordultak m amit a tréningen esetleg teljesen jól hozott. "mondta Linhart Rita.

Az Asbóth iskola igazgatója, Csótár András is jelen volt a kazani megmérettetésen. Azt mondja Laura nagyon jól felkészült,derekasan helytállt. Azzal,hogy eredményével a világ elitbe tartozik megmutatta,hogy olyat tett le a szakmai asztalra amit nagyon kevesen tudnak. A versenyző támogatásában jelentős szerepe volt az iskolának.

" Elkötelezetten tesszük mert úgy gondoljuk,hogy ennyivel tartozunk. Nem csak a szakképzésnek és nem csak a saját iskolánknak,de a magyar szakképzésnek is és a magyar válogatottnak is. Tehát nagyon-nagyon sokat jelent nekünk,nehéz megtalálni egy olyan jó versenyző alkatot  mint Laura."- mondta Csótár András igazgató.

A Kehidakustányi lánynak nincs pihenő készül a Grazban megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra. A szakmák olimpiájának minden szempontból különleges volt. A gálán  Vladimir Putyin  orosz elnök is köszöntötte  a verseny résztvevőit,ahonnan a magyar csapat egy arany és 11 kiválósági éremmel térhetett haza.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.
 
Az ügyben keletkezett iratokat megküldték a Keszthelyi Járási Ügyészségnek.
 
A Magyar Vitorlás Akadémia jóvoltából egy aktív sportnapban lehetett része a családoknak.
 
A Várkertben rendezték meg a keszthelyi hősök napját.
 
Átadták a kutyás strandhoz vezető felújított vasúti átjárót.
 
A Kossuth Lajos utcában térkövezték le a gyalogutat, a beruházás mintegy 23 millió forintba kerül.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus