+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnapig tart a Bulektábor
2019. augusztus 30. péntek 17:49 - Keszthely
Vasárnapig tart a Bulektábor
Ebbü bor lesz, Szeszhely és Meg”bor”ítók. Ilyen neveket adtak csapataiknak idén a Bulektáborosok. A Georgikon Kar hagyományos gólyatáborának célja, hogy megismerjék egymást az elsősök, kapcsolatokat alakítsanak ki a felsőbb évesekkel és megtanulják a Georgikonon fontos nótákat is. Idén több mint 400 elsős kezdi meg a tanévet 6 alap, 4 mester és 3 felsőoktatási szakképzésen.

Csapattársaiknak szurkolnak a bulekok a Georgikon Kar Vízitelepén rendezett vetélkedőkön. Közel 130-an vesznek részt idén a táborban. Az elsősök három csoportba rendeződve mérik össze tudásukat. Az indulók és a zászlók már korábban elkészültek, pénteken a  csapatversenyeken volt a hangsúly. A gólyák szemmel láthatóan is élvezik az ittlétet.

„Nagyon jól érezzük magunkat én is és a csapatom. Főleg a csapatomon látom, mert velük vagyok együtt. Sikerült őket nagyon jól megismernem tegnap, külön csoportokra vagyunk osztva, így kiskörben is jobban meg tudjuk egymást ismerni.” - mondta el Kása Zsófia.

A feladatok célja az összekovácsolás. A bulektábor jó lehetőséget ad arra, hogy ne csak a csoporttársak, évfolyamtársak szokjanak össze, hanem a felsőbb évesekkel is kapcsolatokat alakíthassanak ki az elsősök. Mellettük ugyanis a kiválasztott bulektanárok is részt vehetnek a versenyeken és buzdítással segíthetik a szárnyaikat próbáló gólyákat is. A rendezvény több napon át tart.

„Tegnapi napon kezdtük el a bulektábort, egy jó hangulatú, ismerkedős, játékos feladatsorral készültünk az első éves hallgatóknak. A mai nap folyamán ezt a vetélkedősorozatot folytatjuk, valamint a holnapi nap folyamán kerül sor az évnyitóra, délután szintén készültünk a bulekoknak, valamint vasárnap lesz a bulekvizsga.” - osztotta meg Bán Gergő.

A tábor során megismerkedhetnek a diákok a várossal, az általuk választott képzés jellegével, illetve megkapják a technikai információkat is. A 2019/2020-as tanévet idén több mint 400 elsős kezdi meg. 6 alap és 4 mesterképzést, valamint 3 felsőoktatási szakképzést tudnak idén elindítani a Karon.

„Februárba volt már egy csak mesterszakokra meghirdetett felvételi eljárásunk, a nyáron az általános és a pótfelvételi eljárás lezárultával közel 300 új ember érkezett a Georgikonra és most még folyamatban van a székelyudvarhelyi képzési helyükön a beiskolásázás, ők egy hónappal később zárnak. Folyamatosan érkeznek a külföldi ösztöndíjasaink, akik szintén mesterképzésre, de angol nyelvű mesterképzésre jönnek.” - ismertette Polgár J. Péter.

A bulekok szombaton teszik le a hallgatói eskütételt a tanévnyitó keretein belül. A szorgalmi időszak szeptember 9-én kezdőik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Visszaáll a régi nyitva tartási rend és az időkorlátot is eltörlik szombattól.
 
Több termelő online értékesítette a borokat, ebben a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is segített.
 
A koronavírus-járvány miatt nem szervezhetik meg a népszerű rendezvényt.
 
Jótékonysági és közösségépítő kihívásokat is teljesítettek a korlátozás alatt az emberek.
 
Az önkormányzati képviselő az elcsatolás miatt fejezte ki aggodalmát.
 
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó