+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékonysági futást rendeznek a légimentők segítésére
2019. augusztus 29. csütörtök 15:53 - Keszthely, Sármellék
Jótékonysági futást rendeznek a légimentők segítésére
Fuss, hogy mások is túlélhessék! Ezzel a címmel rendez jótékonysági futóversenyt szeptember 14-én Keszthelyen a Magyarországi Légimentésért Alapítvány. A megmérettetésen befolyt teljes összeget a sármelléki légimentő bázisnak ajánlják fel, amit fejlesztésre szeretnének fordítani. A rendezvényre szeptember 8-ig várják a nevezéseket.

A légimentők helikoptere átlagosan napi kétszer száll fel, hogy segítséget nyújtson. A Magyar Légimentő Nonprofit Kft. jóvoltából hazánkban 7 légibázison folyik a mentés, 2018-ban 3447 esetük volt, ebből 3183 primer riasztás, ami javarészt baleseteket jelent. Dr. Bárdi Gábor a sármelléki bázison dolgozik, ami 2007 óta  működik. Hozzájuk Zala és Vas megye tartozik, de a balatonfüredi bázissal közösen Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyékben is részt vesznek a mentésekben. 

„A helikopter riasztásnak jól meghatározott kritériumrendszere van, amit az adott megye irányítócsoportja alkalmaz és ezek alapján indítja el egy mentőhelikoptert az adott eseményhez. Természetesen az elsődleges profilunk a traumás, tehát sérülésekkel járó esetek. Itt mindenféleképpen nagyobb, illetve súlyosabb sérülésekre kell gondolni. Tömeges baleset, közúti balesetek vagy akár vízi balesetek, légi járművek balesete.”

Egy kisfilmet készíttetett el a Magyarországi Légimentésért Alapítvány a II. Fuss, hogy mások is túlélhessék című jótékonysági futóverseny felhívására . A programot nem először szervezik meg, tavaly a miskolci bázis fejlesztésére gyűjtöttek, több mint másfél millió forint gyűlt össze. Idén Keszthelyen szervezik meg a megmérettetést, hogy a sármellékieknek tudjanak segíteni, hiszen a felmérések szerint jelenleg itt vannak a legmostohább körülmények.

Egy keszthelyi bevásárlóközpontban fog indulni a futam szeptember 14-én. Összesen hat kategóriában, 350, 700, 1400 méteres, valamint 7,5 és 13,5 km-es távokra nevezhetnek az érdeklődők. A futóversenyre augusztus elsején indult meg a nevezés, csütörtök délig 179 civil és 70 egyenruhás, köztük mentők, rendőrök, tűzoltók és vízimentők is jelezték részvételüket. A Magyarországi Légimentésért Alapítvány alapítója, Nagy Boglárka elmondta, a segítésen kívül a futóversenynek más célja is van.

„Azt gondolom, hogy föl tudjuk hívni a légimentésre és annak fontosságára a civil lakosság figyelmét. Meg tudjuk ismertetni a légimentőket, a légimentők életét és világát velük. Azokat az emberekét, akikkel még megmentettként is igazából nem találkozik, hiszen nem biztos, hogy emlékszik, hogy ki volt, aki őt megmentette. A felettünk elreppenő sárga helikopter hangja viszont azonkívül, hogy megrémiszt bennünket, hogy kinek van szüksége rá, gyakorlatilag mást nem tudunk róluk.”

A versenyre szeptember 8-ig lehet nevezni az alapítvány honlapján és közösségi oldalán is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus