Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Véget ért a sakkverseny
2019. aug. 29. csütörtök | Keszthely
Véget ért a sakkverseny
81 játékos részvételével zajlott idén a 38. Nemzetközi Sakkverseny Keszthelyen. A megmérettetés zárónapján győztest hirdettek és számos különdíjat is átadtak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, ezúttal is egy sportszerű és élményekben gazdag versenyt zártak a szervezők.

8 napon keresztül mérkőztek egymással a nemzetközi sakkverseny résztvevői. Hazánk mellett többek között Oroszországból és Romániából is érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. A Spartacus SK szervezésében zajló vetélkedésnek ezúttal is a VSZK adott otthont.         

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szerdán délután került sor. A versenyen az első 8 helyezettet díjazták, ők pénzjutalomban részesültek. A Keszthely Város Önkormányzata által felajánlott serleget a Vasas versenyzője, Felméry Máté vehette át.      

„Nagyon sokat jelent ez az első hely, nem nyertem meg még soha ilyen nyílt versenyt, amin bármilyen erősségű sakkozó elindulhat. A versenyt azért szeretem, mert itt vannak a barátaim, a Vasas csapattal eljövünk ide és ez végül is egy nyaralás is emellett. Év közben nem nagyon van idő ilyen hosszú versenyen részt venni, de ezt minden évben kivesszük szabadságba és akkor itt vagyunk.” - mondta a 38. Nemzetközi Sakkverseny I. helyezettje.

Az eredményhirdetésen elhangzott, a 9 fordulós játék során nagyon kiélezett volt a verseny. Az első helyezettnek mindössze fél ponttal sikerült maga mögé utasítani a többieket. A verseny végén már hagyomány, hogy úgynevezett szimpátia díjakat is átadnak. Így elismerik többek között a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt, a legjobb keszthelyi női illetve férfi résztvevőt, de jutalmazzák a legjobb zalai és senior játékost is. A főszervező Szalai István szerint ezúttal is egy sportszerű, élményekben gazdag versenyt zártak.

„A versenyünk talán mondhatom, hogy egyre népszerűbb, nagy népszerűségnek örvend. Ami nagyon jó és nagyon dicséretes, hogy a legfiatalabb korosztálytól vannak versenyzők és ez nagy öröm, mert a szülők itt izgulnak, szurkolnak nekik, tehát itt vannak együtt a gyerekek, jól töltik az idejüket. Tehát kellemes, hasznos időtöltés van. Mondhatom, hogy az idősebbek is, akik már 80 fölött vannak, olyanok is résztvevők.” - tájékoztatott Szalai István, a Spartacus SK elnöke.

A 38. Nemzetközi Sakkverseny egyben a X. Hévízi László Emlékverseny is volt. A szervezők megköszönték a részvételt a versenyzőknek valamint a támogatóknak is. Elhangzott, bíznak benne, hogy jövőre is lesz alkalmuk megrendezni a vetélkedőt.

Regman Karola - Keszthelyi TV   

| 2024. jún. 4. kedd 19:15 | Keszthely
Mintegy negyven versenyző ült asztalhoz vasárnap Keszthely Város Sakkbajnokságán.
| 2023. aug. 22. kedd 15:03 | Keszthely
A 42. Keszthely Open az idei évtől a verseny elindítójának, Szalai Istvánnak a nevét viseli.
| 2023. jún. 6. kedd 14:31 | Keszthely
A tavaly elhunyt elnök, Szalai István előtt is tisztelegtek.
| 2022. szep. 26. hétfő 17:52 | Keszthely
Hosszan tartó súlyos betegségben, életének 74. évében hunyt el a Spartacus Sportkör elnöke.
| 2022. aug. 29. hétfő 13:35 | Keszthely
Negyvenegyedszer rendezték meg a Keszthelyi VSZK-ban a Nemzetközi Sakkversenyt.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
18:00
Szignatúra
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.