+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a sakkverseny
2019. augusztus 29. csütörtök 08:12 - Keszthely
Véget ért a sakkverseny
81 játékos részvételével zajlott idén a 38. Nemzetközi Sakkverseny Keszthelyen. A megmérettetés zárónapján győztest hirdettek és számos különdíjat is átadtak. Az ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, ezúttal is egy sportszerű és élményekben gazdag versenyt zártak a szervezők.

8 napon keresztül mérkőztek egymással a nemzetközi sakkverseny résztvevői. Hazánk mellett többek között Oroszországból és Romániából is érkeztek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. A Spartacus SK szervezésében zajló vetélkedésnek ezúttal is a VSZK adott otthont.         

Az ünnepélyes eredményhirdetésre szerdán délután került sor. A versenyen az első 8 helyezettet díjazták, ők pénzjutalomban részesültek. A Keszthely Város Önkormányzata által felajánlott serleget a Vasas versenyzője, Felméry Máté vehette át.      

„Nagyon sokat jelent ez az első hely, nem nyertem meg még soha ilyen nyílt versenyt, amin bármilyen erősségű sakkozó elindulhat. A versenyt azért szeretem, mert itt vannak a barátaim, a Vasas csapattal eljövünk ide és ez végül is egy nyaralás is emellett. Év közben nem nagyon van idő ilyen hosszú versenyen részt venni, de ezt minden évben kivesszük szabadságba és akkor itt vagyunk.” - mondta a 38. Nemzetközi Sakkverseny I. helyezettje.

Az eredményhirdetésen elhangzott, a 9 fordulós játék során nagyon kiélezett volt a verseny. Az első helyezettnek mindössze fél ponttal sikerült maga mögé utasítani a többieket. A verseny végén már hagyomány, hogy úgynevezett szimpátia díjakat is átadnak. Így elismerik többek között a legfiatalabb és legidősebb versenyzőt, a legjobb keszthelyi női illetve férfi résztvevőt, de jutalmazzák a legjobb zalai és senior játékost is. A főszervező Szalai István szerint ezúttal is egy sportszerű, élményekben gazdag versenyt zártak.

„A versenyünk talán mondhatom, hogy egyre népszerűbb, nagy népszerűségnek örvend. Ami nagyon jó és nagyon dicséretes, hogy a legfiatalabb korosztálytól vannak versenyzők és ez nagy öröm, mert a szülők itt izgulnak, szurkolnak nekik, tehát itt vannak együtt a gyerekek, jól töltik az idejüket. Tehát kellemes, hasznos időtöltés van. Mondhatom, hogy az idősebbek is, akik már 80 fölött vannak, olyanok is résztvevők.” - tájékoztatott Szalai István, a Spartacus SK elnöke.

A 38. Nemzetközi Sakkverseny egyben a X. Hévízi László Emlékverseny is volt. A szervezők megköszönték a részvételt a versenyzőknek valamint a támogatóknak is. Elhangzott, bíznak benne, hogy jövőre is lesz alkalmuk megrendezni a vetélkedőt.

Regman Karola - Keszthelyi TV   

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
 
Balatongyörökön megnyílt Lajta Gábor festőművész tárlata, lezajlott az “Augusztusi Györöki BorKorzó”.
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó