+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Még nincs vége a szezonnak
2019. augusztus 28. szerda 19:55 - Keszthely
Még nincs vége a szezonnak
Augusztus 20-a után nem, de az elmúlt napokban már jelentősen csökkent a nyaralók száma a Balatonon. Általában jónak ítélik meg a szezont a turisztikai szektor szereplői, a vendégszám apadása pedig szinte megszokott a szakmában. Aki teheti, nem figyeli a naptárat - ha jó az idő, a tópartot választja.

Szemmel láthatóan jóval kevesebben vannak a keszthelyi Balaton-parton, mint például tíz nappal ezelőtt. A jelenség senkit nem lep meg: évek, évtizedek óta augusztus huszadika vágja el a nyarat. A nyárias meleg megmaradt, így jelenleg csupán csak csökkenés tapasztalható. Ez a bringás csapat Kiskőrösről és környékéről érkezett. Takácsné Stalter Judit így vélekedett a nevükben: "Én az év bármely szakában jövök, itt mindig találok valami jó kis dolgot és elfoglaltságot. Ugyanez vonatkozik most is így augusztus 20-a után. Kerékpárral jöttünk, körbetekerjük, és úgy látom, hogy mindenhol vannak kávézók, fürdőzők, csónakázók és nagyon nagy nyugodtság. Szerintem ezért jönnek ide a Balatonra, mert nagyon-nagyon jó itt lenni."

A Balaton-parti vendéglátóhelyek teraszán is jóval kevesebb vendég foglal helyet, mint a főszezonban. A Kishali étteremben úgy látják: a lassú szezonkezdet után igazán a végére futott fel a forgalom. Egyedülálló módon azt tervezik, hogy a tél folyamán is nyitva tartják majd a konyhát. "Sokkal nehezebben indult be a szezon, mint kellett volna, de most így 20-a és környéke tájékán már azt mondhatom, hogy igazából úgy elkezdődött egy tényleges nyári szezon - igaz, így a végével. Viszont reménykedünk és bízunk abban, hogy esetlegesen még a későbbi hónapokban, szeptemberben-októberben akár jó idővel és sok vendéggel tudunk majd itt gazdálkodni, a Kishali étteremben" - mondta el Pápes Levente üzletvezető.

Keszthely legnagyobb strandján is jóval kevesebb a vendég. Most minden nehézség nélkül találhat bárki napos, vagy éppen árnyékos területet. A Városi Strand teljes kapacitással üzemel, még a Balaton alakú medence is nyitva van. Többen döntenek úgy, hogy inkább itt fürdenek, mint a hidegebb tóban. "A szezon jól alakult a strandon. Ez köszönhető annak is, hogy az időjárás a tavalyinál kedvezőbb arcát mutatta" kezdte Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft. fürdőüzemeltetési részlegvezetője, majd folytatta: "Július közepétől a főszezon megindult, minden hétre sajnos jutott egy esős napunk. De tavaly például ez is általában hétvégére esett, az idén ezek hála Istennek, hétközbenre estek - a piacnak is kellett végülis látogatottság, és a kastélynak is. Én úgy gondolom ezért, hogy átlagos nyarat fogunk zárni. A végleges statisztikai számok feldolgozás alatt vannak. 20-áig fogunk először összesíteni, és akkor utána a további szezont."

A keszthelyi strandok szeptember elsejéig mindenképpen fizetősek maradnak. Mivel szeptember nyolcadikáig kapták meg a kijelölt fürdőterületi engedélyt, a jövő heti fizetős státuszt az időjárás függvényében tartják fenn vagy döntenek úgy, hogy bezárják a pénztárakat.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Megkezdőött a keszthelyi Food Truck Show.
 
A sétálóutca legrégebbi, műemlék épületének udvarában valósította meg az attrakciót Pampetrics Milán.
 
Az idei évben a verseny főszervezője is indul, emellett rekordszámú lovast várnak.
 
Az idei évtől zenés színházi produkciókkal, új helyszínen várják az érdeklődőket.
 
A rendőrség felhívja a figyelmet, az ajtókat ablakokat minden esetben zárjuk be, figyeljünk értékeinkre.
 
Elkezdődött a Nemzeti Hét öt napos programja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó