+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ponty így jó! Vonyarcvashegyen
2019. augusztus 23. péntek 17:44 - Vonyarcvashegy
Ponty így jó! Vonyarcvashegyen
Ponty, keszeg és harcsa is terítékre került Vonyarcvashegyen a Ponty így jó! fesztiválon. A rendezvény célja a balatoni halak és a belőlük készült ételek népszerűsítése, emellett fontos az is, hogy a nyári szezon végén is programot kínáljanak az érdeklődőknek. A három napos fesztiválon finom borok, halas ételek és koncertek várják a vendégeket.

A Boombatucada ütőegyüttes latinos ritmusaival vette kezdetét a Ponty így jó! fesztivál Vonyarcvashegyen. A településen már hagyomány, hogy a nyári szezon végén, sőt azt követően is kínálnak programot a helybélieknek és a vendégeknek. A rendezvénytéren a családok, baráti társaságok jó étvággyal kóstolták a halas finomságokat.   

„Mi zalaegerszegiek vagyunk, van nyaralónk Vonyarcvashegyen. Most már 10 éve mindig részt veszünk ezen a rendezvényen.” - mondta egy vendég, Török-Fazekas Mária.

„Nagyon finom a halászlé, megkóstoltam, a sült keszeget is, a párom a hekket ette. Nagyon finom, legalábbis itt biztos, hogy nagyon finom. Megkóstoljuk még a rétest, utána valószínű, hogy iszunk még egy jó pohár finom bort.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Tóth Zoltán.

A rendezvény egyik célja, hogy felhívja a figyelmet a halételek változatosságára, ezen belül pedig népszerűsítse a balatoni halakat. A résztvevők számára rendkívül színes paletta állt rendelkezésre, kóstolhattak halászlevet, volt ponty és keszeg, de harcsát is választhattak a vendégek. A megszokott vendéglátósok mellett idén is színesítették a kínálatot.        

„Van keszegünk, amiben nagyon sok a szálka, de így, hogyha beirdaljuk nagyon, akkor elvágjuk a szálkát, és akkor úgy már fogyaszthatóbb. Akkor van ez a chipsünk, ami egy újdonság. Végül is harcsafilé fel van szeletelve, és hirtelen meg van sütve, paprikás lisztbe beleforgatva.” - tájékoztatott az egyik halsütő, Nagy Attiláné Ági.

Vonyarcvashegyen rendkívül népszerű a horgászat, nem csak a helybéliek, hanem az ide érkező vendégek is szívesen lógatják a botokat a vízbe. Ugyanakkor ez a rendezvény egyfajta nyári szezonzáró is egyben, a Balatonon strandolók ilyenkor jelképesen átadják helyüket a horgászoknak.

"Úgy gondoljuk, hogy ez egy zárása a nyári szezonnak, és egy nyitása az őszi szezonnak, amikor a turisták, akik fürdőznek a Balatonban, azok elvándorolnak, hazamennek, elkezdődnek a hétköznapok, és onnantól kezdve pedig a horgászoké a hely. Mi ezt szeretnénk megvalósítani úgy a jövőben is, hogy Vonyarcvashegyen ne csak a nyári turizmus, hanem ősszel is a horgászatnak is tudjunk biztosítani helyet.” - emelte ki Péter Károly, Vonyarcvashegy polgármestere.

Pénteken este, a fesztivál nyitónapján a Gypo Cirkusz szórakoztatta a közönséget. Szombaton Falusi Mariann élő koncertjére várják az érdeklődőket, vasárnap pedig a Los Orangutanes lép fel. A koncerteket követően utcabál is lesz a rendezvénytéren.    

Regman Karola - Keszthelyi TV         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Új webalkalmazást indított el a Zalai Borút Egyesület Zalakaros és Dobronak közreműködésével.
 
A sertés-szakkollégisták is bemutatkoztak a kétnapos konferencián.
 
A Vadonleső Program nem csak a ragadozóra, hanem annak élőhelyére is szeretné felhívni a figyelmet.
 
Szerdán négy karate klubtaggal érkezett Keszthelyre Kőrösi János, aki 15 éve él Skóciában.
 
Az emberi test felépítéséről és működéséről adtak számot a 8. osztályos diákok.
 
Az illegális hulladéklerakó területek felderítése a célja a szervezetnek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó