+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csemegeszőlőből és koncertekből is gazdag volt a kínálat
2019. augusztus 21. szerda 15:39 - Vonyarcvashegy
Csemegeszőlőből és koncertekből is gazdag volt a kínálat
Nem csak bor, hanem bogyó formájában is lehetett kóstolni a tőkék termését a Bor- és Csemegeszőlő fesztiválon. 13. alkalommal rendezték meg a vonyarcvashegyi programot. A főszezont lezáró rendezvényen az volt a szervezők célja, hogy minden ízlés és korosztály képviselője megtalálja a szórakozási lehetőséget. A zárónapon például a 30Y koncertezett.

Nem csak a látvány és a tanácsadó szava alapján lehetett választani a szőlőoltványok közül. Meg is lehetett kóstolni a most érő fajtákat. Siklós Jenő Lentiből érkezett a fesztiválra. A Letni nevű nyári muskotály fajta nyerte el a tetszését: „Azért vásároltam, mert itt meg tudtam kóstolni többféle szőlőt és ez a szőlő ízlett a legjobban. Viszonylag korérő, augusztusban érik. Van hasonló szőlőm, csak feketébe, az a Néró, az is akkor érik.”

Othello, Izabella, Néró, Vénusz, Bianka  csak néhány a népszerű csemegeszőlők közül. A szakértők szerint a küllem nem feltétlenül rejti a legízletesebb szőlőt, sok esetben a kisebb fürtű és bogyójú szőlők a legfinomabbak. Bakonyi László szőlőnemesítő azt mondja, a vonyarcvashegyi fesztiválon leginkább nyaralótulajdonosok vásárolnak. Nekik pedig fő szempont a korai érési idő.

„A legcsodálatosabb Pölöskei muskotályt nem tudom eladni, mert azt mondják, hogy inkább egy Nérót, vagy egy Palatinát, ami augusztusba érik, vagy van egy magnélküli Vénusz fajtánk. Vagy ez a Shaba királynője is augusztusba érik. Ő kényes, de nagyon finom, éppen ezért bevállalják” - nyilatkozta Bakonyi László. 

Nem csak bogyó, hanem már bor formájában is lehetett kóstolni a termést. A Bor- és Csemegeszőlő fesztivált már 13. alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen. A főszezont lezáró program kiemelt jelentőségű a településen, ezért széles kínálattal készültek a szervezők. 

Farkas Tibor művelődésszervező: „Az elmúlt négy napban igyekeztünk minden korosztálynak és minden stílust kedvelőnek a Zalaapáti Harmonika Zenekartól a francia manouche zenén át a tegnap esti Bogdán Norbert koncerten, vagy az Intermezzo latin partyn keresztül egészen a 30 Y-ig mindenféle stílusban és műfajban színpadra rakni produkciókat, zenekarokat.”

A rendezvény kiemelt fellépője a 30Y volt. A pécsi illetőségű zenekar koncertjére megtelt a nézőtér. Az együttes a Művészetek völgyétől kezdve, a Strand fesztiválon át az országos számos kiemelt rendezvényén fellépett a nyár folyamán. A Bor- és Csemegeszőlő fesztivállal nem áll meg az élet Vonyarcvashegyen. Augusztus 22-étől a halételek rajongóinak szól a Ponty így jó! program, de szeptemberben is bőven találni kikapcsolódási lehetőséget a településen.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó